Στο τουρνουά «Ancient Messene Open» θα συμμετέχει ο Ραφαήλ Πατρωνίδης - Τον συνοδεύει ο Ελασσονίτης προπονητής Βασίλης Μπανούσης

 Αύριο Πέμπτη, θα γίνει το πρώτο σερβίς στο 6ο διεθνές τουρνουά τένις με αμαξίδιο “Ancient Messene Open” όπου θα συμμετέχουν 22 αθλητές απ όλο τον κόσμο.

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί και φέτος στις ειδικά διαμορφωμένες, με εύκολη προσβασιμότητα για άτομα με κινητικά προβλήματα,  εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Neilson Buka Beach στην Ανάληψη, έως την Κυριακή 5 Νοεμβρίου.

Παράλληλα με το τουρνουά οι αθλητές θα ξεναγηθούν, στην Αρχαία Μεσσήνη και την Καλαμάτα, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την τοπική γαστρονομία και τα τοπικά αγροδιατροφικά προϊόντα.

Για ακόμη μία χρονιά θα δώσει το ”παρών” στο τουρνουά και ο νεαρός Λαρισαίος αθλητής του Wheelchair Tennis Ραφαήλ Πατρωνίδης, τον οποίο θα συνοδεύει ο Ελασσονίτης προπονητής του Βασίλης Μπανούσης, έχοντας την αμέριστη υποστήριξη και βοήθεια από το «Egalite Tennis School».

To διεθνές τουρνουά τένις με αμαξίδιο “Ancient Messene Open” είναι το μοναδικό τουρνουά που διοργανώνεται στην Ελλάδα. Είναι εγκεκριμένο και επίσημο τουρνουά, ενταγμένο στο calendar της ITF (Ιnternational Tennis Federation) και διέπεται από τους κανονισμούς και το οργανωτικό πλαίσιο που ορίζει η διεθνής επιτροπή. Επίσης, είναι βαθμολογούμενο και οι πόντοι που κερδίζουν οι αθλητές με τη συμμετοχή τους, μετρούν στην παγκόσμια κατάταξή τους.

Το “Ancient Messene Open 2023” είναι αφιερωμένο στη μνήμη του καθηγητή αρχαιολογίας, Πέτρου Θέμελη, στον οποίο οφείλεται η ανάδειξη της Αρχαίας Μεσσήνης. Το όνομα της εμβληματικής αρχαίας πόλης δόθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη του αείμνηστου καθηγητή ο οποίος έφυγε πριν λίγες μέρες από τη ζωή, στο τουρνουά τένις με αμαξίδιο της Μεσσηνίας, που δεν είναι μόνο μια αθλητική συνάντηση, αλλά είναι σημαντικό πολιτιστικά, κοινωνικά και τουριστικά. 

Α.Ν.
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.