Με ρεκόρ συμμετοχών και ζωντανή μετάδοση η «7η Ανάβαση Ελασσόνας»

Με τον αριθμό ρεκόρ των 69 συμμετοχών θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Νοεμβρίου η "7η Ανάβαση Ελασσόνας", που διοργανώνει η Λέσχη Αυτοκινήτου & Μοτοσυκλέτας Καλλιθέας Ελασσόνας (ΛΑΜΚΕ), με την αρωγή της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Ελασσόνας.

Κορυφαίοι οδηγοί θα δώσουν το «παρών» στον τελευταίο αγώνα της σεζόν του Κυπέλλου Αναβάσεων Βορείου Ελλάδος και υπόσχονται πλούσιο θέαμα στους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού, καθώς προβλέπονται μεγάλες μάχες σε όλες τις κατηγορίες.

Η διαδρομή της ανάβασης είναι το τμήμα της Ε.Ο. Ελασσόνας-Κοζάνης και βρίσκεται δύο χιλιόμετρα από την Ελασσόνα με κατεύθυνση προς Κοζάνη, με το μήκος της είναι 3,8 χλμ. 

Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου θα διεξαχθούν τα δοκιμαστικά (3 φορές) και την Κυριακή 12 Νοεμβρίου ο αγώνας (2 φορές).

Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές η διαδρομή έχει ασφαλή σημεία θέασης με μεγάλη ορατότητα, σχεδόν σε όλο το μήκος της, επομένως δεν υπάρχει λόγος για τους θεατές να βρεθούν σε επικίνδυνα σημεία.

Μια μοναδικότητα της ανάβασης είναι ότι υπάρχει παράλληλος δρόμος διπλής κυκλοφορίας που οδηγεί στο μέσο της διαδρομής, στο σημείο με την καλύτερη θέαση. Επίσης υπάρχει μεγάλη αλάνα που μπορούν να παρκάρουν οι θεατές τα αυτοκίνητά τους.

Το Ράδιο Ελασσόνα 88.4 μετά από συμφωνία και σε συνεργασία με την ΛΑΜΚΕ, θα μεταδώσει σε live streaming των αγώνα.

Η ζωντανή μετάδοση του αγώνα θα γίνει την Κυριακή 12 Νοεμβρίου από τις 10:30 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι, στο Youtube.

Η λίστα συμμετοχών με αλφαβητική σειρά όπως είναι στο σύστημα ΣΔΔΑ της ΟΜΑΕ. 

Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.