Δήμος Ελασσόνας: «Νέος κύκλος 6 εκπαιδευτικών συναντήσεων ομάδας γονέων»

 Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ελασσόνας σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων Π. Ε. Λάρισας του ΟΚΑΝΑ (Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών), ανακοινώνουν ότι πρόκειται να υλοποιήσουν  6 εκπαιδευτικές, δια ζώσης,  συναντήσεις ομάδας γονέων.

Οι ομάδες γονέων, όπως οι σχολές γονέων, είναι ένας θεσμός που στοχεύει στην εκπαίδευση και τη στήριξη κάθε μητέρας και πατέρα, στις προκλήσεις και στον σύνθετο ρόλο του γονιού, όπως διαμορφώνεται από τις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες.

Απευθύνεται σε  γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, ανεξάρτητα από εθνική προέλευση, ηλικία και μόρφωση, σε μελλοντικούς γονείς, γονείς ατόμων με αναπηρίες, εκπαιδευτικούς και ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, παρέχοντας γνώσεις, ανταλλαγή εμπειριών και προβληματισμό για θέματα που απασχολούν τη σύγχρονη οικογένεια και τα παιδιά,  όπως  σχολικός εκφοβισμός, η ενδοοικογενειακή βία, το ασφαλές διαδίκτυο, η σεξουαλική αγωγή  κλπ.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ελασσόνας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για τη στήριξη του παιδιού και της οικογένειας, επιδιώκει τη δημιουργία σχολών γονέων, σε συνεργασία με άλλους φορείς, όπως το Κέντρο Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ (Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών) Ν. Λάρισας και το ΚΔΒΜ (Κέντρο Δια Βίου Μάθησης) του Δήμου Ελασσόνας.

Οι εκπαιδευτικές συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης, στην Ελασσόνα , στην οδό Χρ. Βλαχοδήμου . Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν τους προβληματισμούς και τις αγωνίες τους και να αλληλοεπιδράσουν με άλλους γονείς, υπό το συντονισμό και την καθοδήγηση επιστημόνων με γνώση και εμπειρία στα θέματα ανάπτυξης του παιδιού και του εφήβου.  Οι εκπαιδευτικές συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν  μόλις συμπληρωθεί ικανός αριθμός συμμετεχόντων. 

Τα θέματα που θα αναλυθούν είναι:

1. Οι ανάγκες των παιδιών στα διαφορετικά στάδια ανάπτυξής τους

2. Η επικοινωνία στην οικογένεια

3. Συναισθήματα-αναγνώριση και έκφρασή τους

4. Τα όρια και η θέσπισή τους

Καλούνται οι γονείς να δηλώσουν συμμετοχή, υποβάλλοντας την αίτησή τους , η οποία βρίσκεται αναρτημένη στη σελίδα του δήμου www.dimoselassonas.gr είτε στο σχολείο όπου ανήκουν, είτε  στο Κέντρο Κοινότητας (διαζώσης ή ηλεκτρονικά μέσω email kentrokoin@dimoselassonas.gr) που βρίσκεται στην οδό 6ης Οκτωβρίου 165, στο κτίριο που στεγάζεται το ΚΕΠ.

Για διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στο τηλέφωνο 24930- 22676.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.