Νέες διαβάσεις με κυβόλιθους στην Καλλιθέα Ελασσόνας

Με στόχο την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και την ασφάλεια των πεζών υλοποιείται από το Δήμο Ελασσόνας η κατασκευή τριών νέων διαβάσεων με κυβόλιθους στην κεντρική οδό της Καλλιθέας, προκειμένου να μειωθεί η ταχύτητα κυκλοφορίας των διερχομένων οχημάτων. Το σημαντικό αυτό έργο δίνει λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα με την κυκλοφορία των οχημάτων στον οικισμό.

Είχε προηγηθεί η υπογραφή της σύμβασης από τον Δήμαρχο Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσα με τον ανάδοχο του έργου  κ. Δημήτριο Τριανταφύλλου, νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας «Δημήτριος Τριανταφύλλου & ΣΙΑ Ε.Τ.Ε» με έδρα το  Στεφανόβουνο Ελασσόνας.

Το έργο έχει τίτλο «Διαμόρφωση Τμημάτων οδού για μείωση ταχύτητας κυκλοφορίας των οχημάτων στην Κοινότητα Καλλιθέας» προϋπολογισμού 25.650,00€ (ΦΠΑ 24%), το οποίο χρηματοδοτείται από πιστώσεις ΣΑΤΑ.

Ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας για τη δημιουργία διαβάσεων στην κοινότητα Καλλιθέας δήλωσε: «Η ανταπόκριση στα αιτήματα των συνδημοτών μας ιδιαίτερα σε αυτά που αφορούν στην καθημερινότητα και την ασφάλεια είναι υποχρέωσή μας και ύψιστη προτεραιότητα. Πρόκειται για ένα έργο βελτίωσης της προσβασιμότητας και της ασφάλειας των κατοίκων, ένα έργο που θα καταστήσει τις μετακινήσεις πέριξ των σχολικών συγκροτημάτων πιο ασφαλείς και πιο εύκολες. Συνεχίζουμε καθημερινά με μικρά και μεγάλα έργα να αλλάζουμε τον δήμο μας».

Η εν λόγω οδός, εκτός του ότι αποτελεί κεντρική οδό του οικισμού Καλλιθέας, συνδέει τον οικισμό Καλυβίων με το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, με αποτέλεσμα την αύξηση του φόρτου των διερχομένων οχημάτων. Επίσης, κατά μήκος της οδού υπάρχουν σχολικά κτίρια, όπως το Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας και το Γυμνάσιο – Λύκειο  Καλλιθέας, καταστήματα, παιδική χαρά κ.ά., που εξυπηρετούν τους κατοίκους της περιοχής. Για τους παραπάνω λόγους και προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφαλής διέλευση των πεζών, θα πραγματοποιηθεί η δημιουργία διαβάσεων σε τρία τμήματα της οδού και συγκεκριμένα: 

·         στο Γυμνάσιο-Λύκειο Καλλιθέας

·         στο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας

·         στο Πνευματικό Κέντρο του Συλλόγου

 

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑΣ

Ø  Τομή οδοστρώματος με ασφαλτοκόπτη

Ø  Αποξήλωση ασφαλτοταπήτων και στρώσεων οδοστρωσίας σταθεροποιημένων με τσιμέντο εντός του ορίου των γενικών εκσκαφών

Ø  Κατασκευή πλακών με σκυρόδεμα C16/20 πάχους 0,15m, οπλισμένων με χαλύβδινο δομικό πλέγμα B500C

Ø  Κατασκευή σενάζ οπλισμένου σκυροδέματος C16/20

Ø  Λιθόστρωση οδών με γρανιτοκυβόλιθους 10*10*6, κολυμβητή, αρμολογημένη

Ø  Ασφαλτική συγκολλητική επάλειψη

Ø  Ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας, συμπυκνωμένου πάχους 0,05 m με χρήση κοινής ασφάλτου

Ø  Υποβιβασμός του πεζοδρομίου εκατέρωθεν των διαβάσεων για την δημιουργία ράμπας πρόσβασης ΑΜΕΑ (κράσπεδα και πλάκες)

Ø  Διαγράμμιση οδοστρώματος με ανακλαστική βαφή

Ø  Τοποθέτηση ρυθμιστικών πινακίδων Π-21 μικρού μεγέθους

Ø  Τοποθέτηση μεταλλικών μόνιμων ανακλαστήρων οδοστρώματος, με κορμό έμπηξης, με δύο ανακλαστικές επιφάνειες

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.