Περιβαλλοντική δράση από το Γυμνάσιο Λ.Τ. Τσαριτσάνης

Το Γυμνάσιο Λ.Τ. Τσαριτσάνης «Κωνσταντίνος Οικονόμος», ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιαs Εκπαίδευσης Λάρισας, συμμετείχε από 18 έως 26 Νοεμβρίου στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης των Αποβλήτων με την Δράση «ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΠΑΚΙΑ-ΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΡΥΠΑΝΣΗ­ ΒΟΗΘΑΜΕ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ»

Στα πλαίσια της δράσης μαθητές μαθήτριες και εκπαιδευτικοί ενημέρωσαν τις τοπικές επιχειρήσεις εστίασης, κοινοποίησαν την αφίσα της δράσης σε γήπεδα, υπηρεσίες και πλατείες, έβαλαν κουτιά για συγκέντρωση των πλαστικών που ανακυκλώνονται και συγκεντρώθηκε ένας πολύ μεγάλος αριθμός από πλαστικά καπάκια που θα σταλούν με την βοήθεια του Εξωραϊστικού συλλόγου Τσαριτσάνηs σε σύλλογο Παραπληγικών για την απόκτηση αμαξιδίου.

Προκειμένου δε να δείξουν την αλόγιστα μεγάλη χρήση πλαστικών μπουκαλιών έφτιαξαν στην αυλή  του σχολείου την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, με την μισή ποσότητα των πλαστικών καπακιών που συγκεντρώθηκε, ένα τεράστιο Χριστουγεννιάτικο Δένδρο στέλνοντας μήνυμα για την μείωση της  χρήσηs πλαστικών.

Στο δελτίο τύπου του Γυμνασίου Λ.Τ. Τσαριτσάνης, ανάμεσα στα άλλα, αναφέρονται τα εξής: «Ευχαριστούμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελασσόνας , την Δημοτική ενότητα Τσαριτσάνης, τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Τσαριτσάνης, τα καταστήματα εστίασηs της Τσαριτσάνης αλλά και  της  Ελασσόνας  και  όλους  όσους  ανταποκρίθηκαν  στο κάλεσμά  μας και βοήθησαν την δράση  μας». 

Α.Ν.
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.