Έκθεση ζωγραφικής με έργα από τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα διοργανώνει η Ι.Μ.Ελασσόνας

 Η Ιερά Μητρόπολις Ελασσώνος ενόψει των Αγίων Ημέρων των Χριστουγέννων διοργανώνει σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ «ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ–Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων» έκθεση ζωγραφικής με έργα από τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, τα οποία φιλοξενεί η Εκκλησία της Ελλάδος. 

Η έκθεση με τίτλο «Ταξίδι στο πέλαγος της ζωής» αποτυπώνει ζωγραφικά αλλά και παραστατικά μέσα από τα γράμματα των μικρών προσφύγων την εμπειρία του ξεριζωμού, τις δυσκολίες τους στο μεγάλο ταξίδι προς την ελευθερία καθώς και τη ζωή τους στην καινούρια πατρίδα. 

Η επίσημη εκδήλωση έναρξης της Έκθεσης θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου και ώρα 6:00 μ.μ. στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου της Μητροπόλεώς μας. 

Η έκθεση θα λειτουργεί τα πρωινά αποκλειστικά για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της μητροπολιτικής μας περιφέρειας, κατόπιν σχετικής αδείας από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λάρισας. Τις απογευματινές ώρες από Δευτέρα 18/12 έως την Παρασκευή 22/12 θα παραμένει ανοικτή για το κοινό από τις 5:30- 8:00 μ.μ. 

Απέναντι στη «μαγεία» των Χριστουγέννων η Εκκλησία προβάλλει την οδυνηρή πορεία των ξενιτεμένων παιδιών τα οποία, ως άλλος Ιησούς  κυνηγημένος από τον Ηρώδη, αποζητούν μια στοργή και μια γωνιά για να διασώσουν τη ζωή τους, την αξιοπρέπειά τους, τα όνειρά τους για ένα καλύτερο αύριο, το οποίο βάναυσα πόλεμοι, συμφέροντα οικονομικά, φτώχια, θάνατος και σκληροκαρδία τους αποστερούν.  

Ας χαρίσουμε στον εαυτό μας την ευκαιρία να συμπλεύσει στο μεγάλο «ταξίδι στο πέλαγος της ζωής» με όλα εκείνα τα παιδιά που πάλεψαν και νίκησαν! Άλλωστε πολλοί έχουμε ρίζα στην προσφυγιά..


Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.