Την Κυριακή 17/12 η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσώνος

 Την προσεχή Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Ελασσόνας «Βασίλειος Φαρμάκης» και ώρα 6:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσώνος. 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει επίκαιρους εκκλησιαστικούς ύμνους από  τα μέλη της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας υπό την διεύθυνση του πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού  μας Ναού κ. Γεώργιου Λεμονόπουλου και την «φιλοξενούμενη» Σχολή Βυζαντινής Μουσικής «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός» της Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος υπό τον χοράρχη Πρωτοπρεσβύτερο π. Θωμά Κάϊα.  

Χριστουγεννιάτικα παραδοσιακά τραγούδια απ’  όλες της γωνιές της πατρίδας μας θα παρουσιάσουν τα μουσικά σχήματα babymusicArte  και η παιδική χορωδία του musicArte υπό τον μαέστρο κ. Κων/νο Μάτη.  

«Χριστός γεννάται δοξάσατε», μας προτρέπουν οι ιεροί ύμνοι. Είναι καιρός να αφήσουμε την ψυχή μας να πλημμυρίσει από την χαρά των ύμνων και των παραδοσιακών μας τραγουδιών εν αναμονή της Άγιας Νύκτας που «γεννά» την ελπίδα, την σωτηρία και την αγάπη.   Να ταξιδέψουμε νοερά στο σπήλαιο. Να γευτούμε τη χαρά των αγγέλων και των ποιμένων. Να ζήσουμε την προσμονή του νέου κόσμου, που φέρνει ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός στον κόσμο μας!


Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.