Θανάσης Μαμάκος: Ως εδώ κ. Καλογιάννη!

 Σε απάντηση του νεοεκλεγέντα δημάρχου Λαρισαίων κ. Θανάση Μαμάκου στον απερχόμενο δήμαρχο κ. Απόστολο Καλογιάννη σε ότι αφορά την χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο κ. Μαμάκος αναφέρει:

"Απέφυγα αυτό το διάστημα να μιλήσω και να κάνω δημόσιες δηλώσεις, σεβόμενος τις αρχές μου και την πίστη μου στον πολιτικό πολιτισμό.

Αλλά επειδή συνεχίζεται το γαϊτανάκι των προκλήσεων από τον απερχόμενο Δήμαρχο, οφείλω να ξεκαθαρίσω κάποια απλά πράγματα.

Στις 8 Οκτωβρίου οι πολίτες της Λάρισας έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα αλλαγής σε όλα τα επίπεδα. Σε πρόσωπα, σε νοοτροπίες, σε συμπεριφορές.

Φαίνεται ότι ο κ. Καλογιάννης, έχοντας εθιστεί στην καρέκλα του και θεωρώντας την πόλη τσιφλίκι του, δεν λέει να το συνειδητοποιήσει.

Γυρίζει από συνέντευξη σε συνέντευξη, δείχνοντας μια απίστευτη «πρεμούρα»  για συμβάσεις έργων, απευθείας αναθέσεις, διακηρύξεις διαγωνισμών, κατακυρώσεις έργων. Για ποιο λόγο το κάνει αυτό, αλήθεια, είναι εύκολο να το καταλάβει ο καθένας…

Στο σημερινό του παραλήρημα μας ενημέρωσε ακόμα και για τα έργα που θα κάνει η νέα δημοτική αρχή, γιατί πιστεύει πως με όλες τις παραπάνω κινήσεις του μπορεί να μας δεσμεύσει και να μας εγκλωβίσει.

Τετελεσμένα δεν δέχτηκα και δεν πρόκειται να δεχτώ, κ. Καλογιάννη.

Όσον αφορά την εικονική πραγματικότητα που θέλει να μας παρουσιάσει η αλήθεια είναι η εξής:

Δυστυχώς, παραλαμβάνουμε έναν Δήμο με μηδενικό αποθεματικό.

Με τρομερά αργό ρυθμό υλοποίησης έργων που επαναλαμβάνονται σε προϋπολογισμούς και τεχνικά προγράμματα, χρόνο με το χρόνο.

Με μηδενικές απορροφήσεις ευρωπαϊκών προγραμμάτων και μειωμένη είσπραξη εσόδων (υπάρχουν κωδικοί που υστερούν σε εισπραξιμότητα εκατομμυρίων).

Μας αφήνει ένα ψεύτικο ταμειακό διαθέσιμο που οφείλεται ακριβώς στη μη υλοποίηση και πληρωμή των έργων που υποτίθεται θα γίνονταν.

Μελέτες των οποίων η σκοπιμότητα είναι συζητήσιμη.

Μεγάλα έργα που αναζητούν ακόμα χρηματοδοτήσεις (ΕΘΙΑΓΕ).

Έργα που δημιουργούν προβλήματα και προκαλούν αντιδράσεις στην κοινωνία (ΣΒΑΚ, κόμβος Τσιόγκα)

Έχει το θράσος ο κ. Καλογιάννης να φέρνει στο δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής, έναν «φτιαγμένο» ισοσκελισμένο προϋπολογισμό που ακόμα και την μισθοδοσία των εργαζομένων δεν υπολογίζει σωστά. Και βεβαίως ενώ τον νέο προϋπολογισμό θα τον εκτελέσει η νέα Δημοτική αρχή, ούτε που ακούστηκαν οι παρατηρήσεις μας.

Και όμως αντί να σιωπά, ο απερχόμενος Δήμαρχος που αποδοκιμάστηκε από τους πολίτες της Λάρισας, εμφανίζεται ως ο «εγγυητής» της συνέχισης των προβλημάτων αλλά και ως αυτός που δήθεν θα καθορίσει την πολιτική της νέας Δημοτικής Αρχής.

Πλανάται πλάνην οικτρά, αν νομίζει πως μπορεί να το κάνει.

Άλλωστε η αποτύπωση της πραγματικότητας του Δήμου θα είναι πρώτη προτεραιότητα της δημοτικής μου Αρχής, άμεσα και με άπλετο φως, σε όλα.

Είτε για συμβάσεις, είτε για δεσμεύσεις, είτε για οικονομική κατάσταση, είτε για σχεδιασμούς με σκιές.

ΥΓ

Μια αλήθεια και ένα λάθος

Είναι αλήθεια πως την τελευταία φορά που είχα μια ολιγόλεπτη συζήτηση με τον κ. Καλογιάννη αναφερθήκαμε και σε ένα σοβαρό προσωπικό, οικογενειακό  μου πρόβλημα υγείας. 

Ήταν λάθος μου που τον εμπιστεύτηκα ανθρώπινα γιατί σε λίγη ώρα αυτό, με δική του ευθύνη και παρότρυνση διοχετεύτηκε σε όλα τα Μ.Μ.Ε. Ντροπή.

Αυτά, και δεν πρόκειται να επανέλθω, γιατί στην πολιτική έμαθα να σέβομαι όσους σέβονται την εντολή του λαού".

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.