«Μάστιγα» τα τηλέφωνα απατεώνων στη Λάρισα – Ζήτησαν 100.000 ευρώ

 Σε «μάστιγα» εξελίσσονται τα τηλεφωνήματα που δέχονται Λαρισαίοι από επιτήδειους ζητώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά με διάφορες προφάσεις…

Το larissanet.gr καταγράφει μία ακόμη περίπτωση, η οποία εξελίχθηκε το απόγευμα της Πέμπτης. Συμπολίτης δέχθηκε τηλεφώνημα στο σταθερό τηλέφωνο. Αρχικά η υποτιθέμενη «κόρη» του και στη συνέχεια ο «γιατρός» της του ζήτησαν 100.000 ευρώ, ώστε να αντιμετωπιστεί επείγον πρόβλημα υγείας.

Για τον συμπολίτη ήταν σαφές πως δεν συνέτρεχε ο παραμικρός λόγος ανησυχίας, καθώς πέρα από την προφανή προσπάθεια εξαπάτησης, ο ίδιος είχε μιλήσει με τα παιδιά του λίγη ώρα πριν το συγκεκριμένο τηλεφώνημα, γνωρίζοντας ότι είναι απόλυτα καλά στην υγεία τους.

Ο συμπολίτης υποψιασμένος για τη δράση των απατεώνων – άλλωστε το επάγγελμά του είναι δικηγόρος – συνέχισε τη συζήτηση, ώστε να εκμαιεύσει περισσότερα στοιχεία για την πραγματική ταυτότητα των προσώπων που βρίσκονταν στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής.

Τότε εκείνοι αγανακτισμένοι έκλεισαν το τηλέφωνο, καθώς πείστηκαν ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επιτυχίας στο δόλιο σχέδιό τους.

Από την άλλη, όμως, αναδεικνύεται για μία ακόμη φορά πως η δράση των απατεώνων συνεχώς διευρύνεται και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από όλους και συνάμα μεγαλύτερη ένταση προσπαθειών από την πλευρά της Αστυνομίας για την εξάρθρωση της δράσης των συγκεκριμένων συμμοριών.

Πηγή: larissanet.gr

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.