Την μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνα τίμησε η Ελασσόνα

Με την καθιερωμένη λαμπρότητα και επισημότητα και με μεγάλη συμμετοχή πιστών, γιορτάστηκε και εφέτος η μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνα στην πόλη της Ελασσόνας, όπου υπάρχει και ο φερώνυμος ναός του Αγίου, δίπλα από το Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης.

Το απόγευμα της Δευτέρας, παραμονή της εορτής, τελέσθηκε πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός με Αρτοκλασία και Θείο Κήρυγμα.

Χθες Τρίτη, ανήμερα της εορτής του Αγίου, στον κατάμεστο πανηγυρίζοντα ιερό ναό, τελέσθηκε ο Όρθρος και η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, όπου εκκλησιάστηκαν μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας και το ΓΕΛ Ελασσόνας.

Και τις δύο ημέρες, στις Ιερές Ακολουθίες χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσόνας κ.κ.Χαρίτων και συλλειτούργησε πλειάδα κληρικών.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ.κ. Χαρίτων, μέσα σε κλίμα συγκίνησης, χειροτόνησε σε αναγνώστη τον Παναγιώτη Σοφιανό και σε αρχιδιάκονο τον εορτάζοντα π.Σπυρίδωνα Σταμούλη.

Στις εφετινές θρησκευτικές εκδηλώσεις παρευρέθηκαν: Ο πρώην βουλευτής και Δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Καριπίδης, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Κατσιούρας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, κυρίες των Φιλοπτώχων Ταμείων της ενορίας του Αγίου Σπυρίδωνος και ενοριών της πόλης, καθώς και αρκετός κόσμος. 

Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.