Πέθανε ο θρυλικός Φραντς Μπεκενμπάουερ σε ηλικία 78 ετών

Φτωχότερο είναι το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, μετά την είδηση του θανάτου του Φραντς Μπεκενμπάουερ, του θρυλικού Γερμανού ποδοσφαιριστή, ο οποίος υπηρέτησε το σπορ από κάθε πόστο.

Ο Φραντς Μπεκενμπάουερ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών, έχοντας πολλά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια. 

Όπως ενημέρωσε η οικογένεια του, ο Γερμανός θρύλος του ποδοσφαίρου άφησε την τελευταία του πνοή στον ύπνο του, με τους ανθρώπους να ζητούν από τους δημοσιογράφους να μην γίνουν περαιτέρω ερωτήσεις για τον θάνατο του Φραντς Μπεκενμπάουερ

«Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε ότι ο σύζυγός μου και ο πατέρας μας, Φραντς Μπεκενμπάουερ, πέθανε ειρηνικά στον ύπνο του χθες, Κυριακή, περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του. Σας ζητάμε να μπορείτε να θρηνείτε σιωπηλά και να μην κάνετε ερωτήσεις», ανέφερε η ανακοίνωση της οικογένειας.


O Φραντς Μπεκενμπάουερ θεωρείται ο σπουδαιότερος παίκτης στην ιστορία του γερμανικού ποδοσφαίρου και η σπουδαιότερη προσωπικότητα της Μπάγερν Μονάχου, ενώ αναδείχθηκε τρίτος καλύτερος ποδοσφαιριστής του 20ού αιώνα μετά τον Βραζιλιάνο Πελέ και τον Ολλανδό Γιόχαν Κρόιφ. Είχε επιτυχημένη πορεία και ως διοικητικό στέλεχος επί σειρά ετών στη Μπάγερν, τη Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, αλλά και σε θέσεις διεθνούς αρμοδιότητας.

Με την Μπάγερν προφανώς κέρδισε τα πάντα, ενώ κατάφερε να πάρει δύο «χρυσές μπάλες». Στην καριέρα του ως παίκτης, έχει κατακτήσει πέντε πρωταθλήματα και τέσσερα κύπελλα Γερμανίας, τρία πρωταθλήματα NASL (ΗΠΑ), τρία Κύπελλα Πρωταθλητριών, ένα Κύπελλο Κυπελλούχων, ένα διηπειρωτικό, ένα Ευρωπαϊκό και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. 

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.