Βγαίνουν τα τρακτέρ σήμερα στον Πλατύκαμπο – Τι ζητάνε οι αγρότες

 Ημέρα έναρξης των αγροτικών κινητοποιήσεων είναι η σημερινή, καθώς στη 1 το μεσημέρι, έχει δοθεί ραντεβού για τους αγρότες στον κόμβο του Πλατυκάμπου, στη διασταύρωση της παλαιάς εθνικής οδού Λάρισας – Βόλου.

Εκεί αναμένεται να συγκεντρωθούν τρακτέρ από Λάρισα, χωριά δήμου Κιλελέρ και Αγιά, ενώ τα τρακτέρ από τα Φάρσαλα σχεδιάζεται να ενσωματωθούν στην κινητοποίηση της Καρδίτσας στην Ε-65.

Στο επίκεντρο των διεκδικήσεων των αγροτών βρίσκονται τα αιτήματα για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος εξαιτίας της μείωσης της παραγωγής που προκάλεσαν οι μεγάλες ζημιές από καιρικά φαινόμενα και ασθένειες, αλλά και η μείωση του κόστους παραγωγής, η προστασία από τις φυσικές καταστροφές με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και η αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους σε όλα τα στάδια της παραγωγής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Αγροκτηνοτροφικών Συλλόγων Επ.Ελασσόνας σήμερα Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024 στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση  και στη συνέχεια μεγάλη πορεία με τρακτέρ και αυτοκίνητα για το μπλόκο Πλατυκάμπου.

Η πορεία θα περάσει από τον Τύρναβο όπου θα ενωθεί με τους υπόλοιπους αγρότες και κτηνοτρόφους.

Πηγή: onlarissa.gr
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.