Με λαμπρότητα και κατάνυξη ο εορτασμός των Θεοφανείων στην Ελασσόνα (φωτ.)

 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, θρησκευτική κατάνυξη και με μεγάλη συμμετοχή πιστών, γιορτάστηκαν και φέτος τα Άγια Θεοφάνεια στην πόλη της Ελασσόνας.

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας τελέσθηκε η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και συλλειτούργησαν ο πρωτοσύγκελοs της Ι. Μητρόπολης - αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Πνευματικός και ο αρχιδιάκονος π. Σπυρίδων Σταμούλης.  

Μετά τον Αγιασμό των Υδάτων μέσα στην κολυμβήθρα του κατάφωτου Ναού ο μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα, ευχήθηκε «φώτιση και υγεία σε όλο τον κόσμο». 

Στη συνέχεια, λίγο πριν τις 11, σχηματίσθηκε πομπή, με επικεφαλής τη Φιλαρμονική του Δήμου Ελασσόνας (υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού της Δημήτρη Τσιαβέ), και κατευθύνθηκε στη γέφυρα του ποταμού Ελασσονίτη, που διασχίζει την πόλη.
Εκεί, κατά μήκος της κοίτης του ποταμού, είχαν συγκεντρωθεί πολλοί Ελασσονίτες, για να παρακολουθήσουν την καθιερωμένη ρίψη του Τιμίου Σταυρού. 

 Ο μητροπολίτης κ. Χαρίτων, αφού άφησε να πετάξουν ελεύθερα τα λευκά περιστέρια (…όπως απαιτεί το έθιμο), έριξε τον Σταυρό στα νερά του «παγωμένου» Ελασσονίτη, όπου βούτηξαν αρκετοί τολμηροί νεαροί κολυμβητές. 

Τον Σταυρό ανέσυρε ο μαθητής της Δευτέρας Λυκείου Δημήτρης Ζδάνης.
Με την επιστροφή του Σταυρού, ο Μητροπολίτης κ. Χαρίτων δώρισε από ένα χρυσό σταυρό στους νεαρούς κολυμβητές.
Στις εφετινές θρησκευτικές εκδηλώσεις των Θεοφανίων, στην Ελασσόνα, παρευρέθηκαν: ο αντιπεριφερειάρχης Βαγγέλης Αποστόλου, ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Καριπίδης, οι αντιδήμαρχοι Κώστας Πασχόπουλος και Έλενα Ταζέ, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, Θανάσης Μπίζιος, δημοτικοί σύμβουλοι, ο Αν. Διοικητής του Α.Τ. Ελασσόνας Δημήτρης Αρσένης, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΕΠ Λάρισας Θωμάς Κίτσης, εκπρόσωποι φορέων, κ.ά.
Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.