Νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας ο Γιάννης Καριπίδης

Σε συναινετικό κλίμα και με την ανταλλαγή ευχών για καλή και γόνιμη θητεία πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Ελασσόνας, ειδική συνεδρίαση με μοναδικό θέμα την εκλογή των μελών του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου και της δημοτικής επιτροπής.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τους σύντομους χαιρετισμούς της προεδρεύοντος του Συμβουλίου, Φρόσως Καρκαβανίδου – Σκρέτα, ως συμβούλου με τις περισσότερες ψήφους από τον συνδυασμό του δημάρχου Νίκου Γάτσα.

Εν συνεχεία, η προεδρεύων του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρθηκε συνοπτικά στη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 64 και 74 του ν. 3852/2010 (Α ́ 87) για την εκλογή του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου για την περίοδο 1-1-2024 έως 30-06-2026.

Ειδικότερα, είπε ότι ο Πρόεδρος προτείνεται από την παράταξη του εκλεγέντος δημάρχου, ο Αντιπρόεδρος από την παράταξη που δεν κατάφερε να εκλέξει δήμαρχο και ο γραμματέας από την παράταξη που αναδείχθηκε τρίτη σε εκλογική δύναμη.

Από την παράταξη του δημάρχου προτάθηκε για το αξίωμα του Προέδρουο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Καριπίδης .

Από την παράταξη «Αλλάζουμε» προτάθηκε για το αξίωμα του αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου η δημοτική σύμβουλος Κατερίνα Αντωνίου.

Για το αξίωμα του γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου υπέβαλε υποψηφιότητα ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δημήτρης Αβρανάς.

Η πρώτη θητεία των μελών του προεδρείου έχει διάρκεια τριάντα (30) μήνες και θα λήξει στις 30 Ιουνίου 2026.

Μετά την εκλογική διαδικασία εκλέχθηκαν ομόφωνα οι:
Πρόεδρος ΔΣ, Γιάννης Καριπίδης 
Αντιπρόεδρος, Κατερίνα Αντωνίου 
Γραμματέας, Δημήτρης Αβρανάς

Στη συνέχεια, έγινε η εκλογή των νέων μελών της Δημοτικής Επιτροπής του δήμου Ελασσόνας, που θα ασκεί τις αρμοδιότητες της Οικονομικής επιτροπής και της Ποιότητας Ζωής.

Από τον συνδυασμό του Δημάρχου Νίκου Γάτσα εκλέχθηκαν οι: 
Σταύρος Αναγνωστούλης 
Βιβή Γκουγκουλή 
Βαγγέλης Γκουτζαμάνης  
Θωμάς Κωσταφάκας 

Από την αντιπολίτευση εκλέχθηκαν οι:
Κώστας Καραγιάννης 
Κίμων Κυριακού 

Αναπληρωματικά μέλη της δημοτικής επιτροπής:
Αστέριος Δημουλάς
Κωσταντίνος Δήμκος
Θανάσης Μπίζιος
Χάρης Γκουντούρας

Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.