Αγροτικές Κινητοποιήσεις: Πανθεσσαλική σύσκεψη συντονισμού στον Παλαμά Καρδίτσας

 Με τα μπλόκα  στη Θεσσαλία να παραμένουν μαχητικά και να ενισχύονται καθημερινά με νέα τρακτέρ και με τις άλλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις να πληθαίνουν, η Συντονιστική Επιτροπή του Μπλόκου της Καρδίτσας αποφάσισε να καλέσει και τα υπόλοιπα μπλόκα που  έχουν στηθεί στην περιοχή (Πλατυκάμπου  Λάρισας, Ζάρκου Τρικάλων, Στεφανοβίκειου Μαγνησίας  και Αλμυρού Μαγνησίας) σε πανθεσσαλική σύσκεψη  συντονισμού την Τρίτη 30 Γενάρη, στις 7 μ.μ., στον Παλαμά Καρδίτσας, προκειμένου να γίνουν βήματα συντονισμού και κλιμάκωσης του δίκαιου αγώνα επιβίωσης.

Η αναγκαιότητα συντονισμού των μπλόκων προκύπτει από τα ίδια τα προβλήματα των αγροτών της περιοχής, αλλά και τους κοινούς στόχους πάλης. Μαζί με το  υπέρογκο κόστος παραγωγής που έχει συρρικνώσει το εισόδημα τους, οι Θεσσαλοί αγρότες βρίσκονται σε δεινή θέση, αφού ειδικά φέτος έχουν να αντιμετωπίσουν και τα τραγικά αποτελέσματα από τις πλημμύρες του Σεπτέμβρη, που όπως αποδεικνύεται πλέον δεν πρόκειται για άλλη μια καταστροφή, αλλά για τεράστιο πλήγμα με ολέθριες συνέπειες. 

Οι αποζημιώσεις που δόθηκαν δεν επαρκούν για να καλυφτούν ούτε καν τα καλλιεργητικά έξοδα, καθυστερούν τα έργα αποκατάστασης των ζημιών, αλλά και η αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής.  Ταυτόχρονα, το σχέδιο «ανασυγκρότησης» της περιοχής, που προωθούν κυβέρνηση και περιφερειακή αρχή, προαναγγέλλει νέες καταστροφές, αφού κινείται στη γνωστή λογική του κόστους – οφέλους, ενώ την ίδια ώρα προωθούνται αλλαγές στη χρήση γης και στην αγροτική καλλιέργεια, με στόχο τη συγκέντρωση της γης σε λιγότερα χέρια, την περαιτέρω εμπορευματοποίηση του νερού, την υποχρεωτική ιδιωτική ασφάλιση και διάφορα επενδυτικά σχέδια στο πλαίσιο της «πράσινης μετάβασης».  Αλλά και η νέα ΚΑΠ έχει φέρει μεγάλες περικοπές στη βασική ενίσχυση, που δείχνει ότι αποτελεί εργαλείο για γρηγορότερο ξεκλήρισμα χιλιάδων βιοπαλαιστών αγροτών.

Η Συντονιστική Επιτροπή του Μπλόκου της Καρδίτσας καλεί λοιπόν σε συντονισμό των μπλόκων της Θεσσαλίας, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «χρειάζεται να  αυξήσουμε την αγωνιστική πίεση προς την κυβέρνηση, αναγκάζοντάς την να σταματήσει τα ψέματα και τις μπαγαποντιές και να ικανοποιήσει πραγματικά τα ζωτικά αιτήματά μας».

Την Κυριακή, απέκλεισαν ξανά με τα πόδια τον αυτοκινητόδρομο Ε65 και στη συνέχεια πραγματοποίησαν συνέλευση. Εκεί επιβεβαιώθηκε η θέληση συνέχισης του αγώνα και παράλληλα τονίστηκε η ανάγκη συντονισμού του μπλόκου με τα υπόλοιπα μπλόκα που έχουν στηθεί στη Θεσσαλία αλλά και σε άλλες περιοχές. Τονίστηκε ακόμα ότι η επιχείρηση συκοφάντησης και υπονόμευσης του αγώνα τους από την κυβέρνηση δεν περνά, γεγονός που αποδεικνύεται από τις μαζικές κινητοποιήσεις και τα μπλόκα που στήνονται καθημερινά σε όλη τη χώρα.

ΠΗΓΗ: 902.gr

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.