Φ.Σ. Λάρισας: Στάση εργασίας στα φαρμακεία την Τετάρτη 28/02

 Ο Φ.Σ. Λάρισας προκήρυξε 3ωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι (θα λειτουργούν μόνο τα εφημερεύοντα φαρμακεία σε κάθε περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας) την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, ανήμερα της μαύρης επετείου από το εγκληματικό δυστύχημα των Τεμπών. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των μελών του στην κεντρική πλατεία Λάρισας ώστε να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα διοργανωθεί από κοινού με όλους τους φορείς της πόλης.

«Ζητάμε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση των Τεμπών, να μη γίνει καμία συγκάλυψη και να αποδοθούν οι ευθύνες σε όλους όσους είναι διαχρονικά υπεύθυνοι. Ζητάμε, από σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων και στις οικογένειές τους, να αποδοθεί δικαιοσύνη. Ζητάμε ασφαλείς και σύγχρονες υποδομές για όλους τους πολίτες της χώρας. Διαφάνεια σε κάθε πτυχή της λειτουργίας του δημόσιου τομέα. Να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα. Να μπει ως προτεραιότητα ο άνθρωπος και όχι το κέρδος», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου.

Επιπλέον ο Φ.Σ. Λάρισας δράττει την ευκαιρία να καταθέσει αιτήματα προς την πολιτεία για θέματα υγείας και κλαδικά: «Ως επιστήμονες φαρμακοποιοί, που αποτελούμε σημαντικό κομμάτι του Συστήματος Υγείας της χώρας, ζητάμε ακόμη δημόσια ποιοτική δωρεάν υγεία για τους πολίτες. Ζητάμε επάρκεια στα φάρμακα, υψηλής ποιότητας παρεχόμενες υπηρεσίες και πλήρη αναγνώριση του επιστημονικού μας ρόλου». 

Τέλος, ο Σύλλογος καλεί όλους τους πολίτες της περιοχής να συμμετέχουν δυναμικά στο συλλαλητήριο.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.