Κάλεσμα του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελασσόνας στην Πανεργατική απεργία.

 Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελασσόνας συμμετέχει στην Πανεργατική απεργία που καλεί το Εργατικό Κέντρο Ελασσόνας σωματεία και φορείς της πόλης μας , την Τετάρτη 28 Φλεβάρη και ώρα 11.00 πμ στην Κεντρική Πλατεία Ελασσόνας και σ ανακοίνωση του αναφέρει:

"Αυτή τη περίοδο που διανύουμε οι συνταξιούχοι οι εργαζόμενοι, δέχονται μια πρωτοφανή επίθεση στο εισόδημα τους στα δικαιώματα τους, σε όσα με αγώνες και θυσίες κατέκτησαν .

Οι αυξήσεις απάτη που έδωσε η κυβέρνηση του 3% δηλαδή 20 ευρώ σε μια μέση σύνταξη, και κάποια επιδόματα για να βγει ο χειμώνας είναι τουλάχιστο κοροϊδία. Έχουν ξεχάσει τη ληστεία που έχουν δεχθεί οι συντάξεις μας την τελευταία δεκαετία .

Οι πενιχρές συντάξεις μας καταβροχθίζονται από την ακρίβεια συνεχείς ανατιμήσεις, τις αυξήσεις στη συμμετοχή στα φάρμακα έως 50% , στα καύσιμα στο ρεύμα που τώρα με τα χρωματιστά τιμολόγια οι τιμές θα είναι ανεξέλεγκτες. για να πλουτίζουν οι κερδοσκόποι .

Ζητούμε να παρθούν μέτρα προστασίας των συντάξεων μας από τη συνεχιζόμενη οικονομική υποβάθμιση τους να μειωθεί ο ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα διατροφής να καταργηθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα .Να σταματήσει η φοροληστεία από άμεσους και έμμεσους αδίκους φόρους.

Δεν δεχόμαστε συνταξιούχοι που δούλεψαν 30-40 χρόνια να μην μπορούν το υπόλοιπο της ζωής τους να ζήσουν με αξιοπρέπεια και να αναγκάζονται να δουλεύουν με την προτροπή της κυβέρνησης και των εργοδοτών μέχρι την άλλη ζωή…..

Η κατάσταση που επικρατεί στη δημόσια υγεία έχει φθάσει στο απροχώρητο .

Υπάρχει σχέδιο πλήρους κατάργησης κάθε έννοιας δωρεά δημόσιας νοσοκομειακής περίθαλψης .Μας σοκάρουν μας προκαλούν ανησυχία οι δηλώσεις του υπουργού υγείας Άδωνη Γεωργιάδη , ότι όσοι έχουν θα χειρουργούνται , όσοι δεν έχουν θα περιμένουν .

Τώρα πλέον το δημόσιο νοσοκομείο θα λειτουργεί αυτοχρηματοδοτούμενη –επιχείρηση με ασθενείς πελάτες . Δημοσιεύτηκε τιμοκατάλογος, δεν γνωρίζουμε μόνο αν θα κόβουμε τιμολόγιο.

Διεκδικούμε ένα δημόσιο και δωρεάν αναβαθμισμένο καθολικό πλήρη χρηματοδοτούμενο από το κράτος σύστημα υγείας. Το έχουμε πληρώσει το πληρώνουμε δεν είναι ιδιοκτησία κανενός υπουργού και καμιάς κυβέρνησης . Θα το διεκδικήσουμε μέχρι τέλους.

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελασσόνας σας καλεί να συμμετέχετε ενεργά στην Πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 28 Φλεβάρη στις 11.00 πμ στην Κεντρική Πλατεία Ελασσόνας" .

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.