Αίτημα από τον συνδυασμό «Αλλάζουμε» για ενημέρωση σχετικά με την κατασκευή της νέας οδογέφυρας Βλαχογιαννίου

Της αγωνία τους εξέφρασαν οι κάτοικοι των σεισμόπληκτων χωριών της Ποταμιάς στους δημοτικούς συμβούλους της μείζονος πλειοψηφίας του Δήμου Ελασσόνας σχετικά με την κατασκευή νέας οδογέφυρας Βλαχογιαννίου Δ.Ε Ποταμιάς  Δ.ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ οι οποίοι με την σειρά τους κινήθηκαν άμεσα κάνοντας αίτημα στο Δημο Ελασσονας για ενημέρωση επί του θέματος.

Αναλυτικά στο αίτημα τους αναφέρουν:

ΘΕΜΑ: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΑΣ ΟΔΟΓΕΦΥΡΑΣ ΒΛΑΧΟΠΑΝΝΙΟΥ ΔΕ ΠΟΤΑΜΙΑΣ Δ. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ».

Η γέφυρα που συνδέει τις κοινότητες του Μεσοχωρίου και του Βλαχογιαννίου  επλήγη από τον καταστροφικό σεισμό της 3 ης Μαρτίου του 2021.

Οι αρμόδιες αρχές αναγνώρισαν την ανάγκη αντικατάστασής της από καινούργια, καθώς χαρακτηρίστηκε στατικά μη επαρκής και οι φθορές της κρίθηκαν ασύμφορο vα αντιμετωπιστούν με εργασίες  επισκευής.

Εγκρίθηκε διάθεση πίστωσης 4.000.000,00€ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε βάρος των πιστώσεων του έργου με Κ.Α .2003ΣΕΟ5500005 {της ΣΑΕΠ 055 για τη δημοπράτηση του υποέργου 1 με τίτλο: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΑΣ ΟΔΟΓΕΦΥΡΑΣ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙΟΥ ΔΕ ΠΟΤΑΜΙΑΣ Δ . ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ» και πραγματοποιήθηκε η επιλογή αναδόχου σύμφωνα με την Απόφαση 575/2022 της Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΑΔΑ :6ΓΓΥ7ΛΡ-ΡΔΓ).

Επειδή οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής ταλαιπωρούνται καθημερινά, καθώς είναι αναγκασμένοι να διέρχονται από την πρόχειρη «Ιρλανδική Διάβαση» που δημιουργήθηκε προσωρινά για την αποκατάσταση της κυκλοφορία η οποία ενέχει σοβαρούς κινδύνους για τους διερχόμενους όταν επικρατούν συνθήκες ισχυρής βροχόπτωσης ,

Παρακαλώ να μας ενημερώσετε:

- για ποιο λόγο καθυστερεί η έναρξη της υλοποίησης του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΑΣ ΟΔΟΓΕΦΥΡΑΣ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙΟΥ ΔΕ ΠΟΤΑΜΙΑΣ Δ.ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ»,

- σε ποια φάση υλοποίησης βρίσκεται αυτήν την στιγμή το έργο και

- αν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης και παράδοσης, έτσι ώστε να γνωρίζουν οι κάτοικοι των σεισμόπληκτων χωριών αλλά και της ευρύτερης  περιοχής, τον χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης και παράδοσης του έργου.

Α.Ν.


Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.