Δήμος Ελασσόνας: Δώρισε απινιδωτή στον Μορφωτικό Σύλλογο Μεσοχωρίου

Έναν ακόμη εξωτερικό απινιδωτή παραχώρησε προς χρήση ο Δήμος Ελασσόνας, αυτή τη φορά στο Μεσοχώρι, μετά από αίτημα του Μορφωτικού Συλλόγου Μεσοχωρίου «Ο Άγιος Δημήτριος».

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024 και με την ευκαιρία της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου, ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας παρέδωσε το μηχάνημα καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης στον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Ν. Μαρκούια και ζήτησε από τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου να εκπαιδευτούν στη χρήση του, ώστε να μπορούν να βοηθήσουν το συνάνθρωπο, όταν παραστεί ανάγκη.

Ο Δήμος Ελασσόνας έχει ήδη διαθέσει 19 απινιδωτές σε αθλητικά σωματεία και κοινοτικά συμβούλια μέσα από το πρόγραμμα κοινωνικής προστασίας «Αντώνης & Στέλλα Κύρκου». Σειρά εκπαιδεύσεων για τη χρήση τους έχει ήδη αναλάβει και υλοποιήσει εθελοντικά το περιφερειακό τμήμα Ελασσόνας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Παρόντες στην δωρεά του απινιδωτή ήταν οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Έλ. Ταζέ, Ιω. Δραγατσίκης και Ν. Παλάσκας, καθώς και ο επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ιω. Ζαρλαδάνης.

Ο απινιδωτής μπορεί να αποδειχθεί σωτήριος για έναν άνθρωπο στα κρίσιμα λεπτά για τη ζωή του σε περίπτωση ανακοπής. Πρόκειται για συσκευή που χορηγεί αυτόματα ηλεκτρικό ρεύμα με τη μορφή απινίδωσης στην καρδιά για να επαναφέρει τον κανονικό της ρυθμό. Στην ουσία αναλύει τον καρδιακό ρυθμό και αν βρει ότι υπάρχει πρόβλημα στην καρδιά που χρειάζεται ηλεκτροσόκ τότε χορηγεί ηλεκτρικό ρεύμα για να αποκαταστήσει τον καρδιακό ρυθμό.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.