«Ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα» Το καθιερωμένο φιλανθρωπικό φεστιβάλ της Λάρισας ξεκινάει στις 21 Φεβρουαρίου

 Το Φιλανθρωπικό Φεστιβάλ «Ο Άη Βασίλης άργησε μια μέρα» συμπληρώνει φέτος 15 χρόνια. Η Οργανωτική Επιτροπή Σύλλογος Αργιθεατών ν. Λάρισας «Ο Άγιος Νικόλαος», ο Σύλλογος Ποντίων Λάρισας. σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Λαρισαίων, Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Λαρισαίων και τη ΔΕΥΑΛ οργανώνουν σειρά εκδηλώσεων που ξεκινούν την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου. Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

-Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 στο Θεσσαλικό Θέατρο η παράσταση «Ήταν όλοι τους παιδιά μου» του Άρθουρ Μίλερ σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του Φεστιβάλ «Ο Άη Βασίλης άργησε μια μέρα»

-Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα έναρξης 18.00 στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας Εγκαίνια της Έκθεσης Εικόνων του Τυρνάβου σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου και το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας. Τα εγκαίνια θα τελεστούν από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμο. Συμμετέχει και ο Σύλλογος Φίλων του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας

-Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα έναρξης 19.00 στον Μύλο του Παππά, από τον Όμιλο Αγωνιστικού Μπριτζ Λάρισας διοργανώνεται Πανελλήνιος Ταυτόχρονος Αγώνας Μπριτζ

-Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα έναρξης 18.00 στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Συγκροτημάτων με την συμμετοχή 20 Πολιτιστικών Συλλόγων και Φορέων της Λάρισας

Στο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Συγκροτημάτων μετέχουν 20 σύλλογοι:

Σύλλογος Αργιθεατών ν. Λάρισας «Ο Άγιος Νικόλαος, Σύλλογος Ποντίων Λάρισας, Σύνδεσμος Σαρακατσάνων ν. Λάρισας, Σύλλογος Λιβαδιωτών Λάρισας «Ο Γεωργάκης Ολύμπιος», Πολιτιστικός-Εξωραϊστικός Σύλλογος Αμπελοκήπων Λάρισας, Μ.Ε.Σ. Αγίου Θωμά, Χορευτικός Όμιλος Λάρισας Σύλλογος Βερδικουσιωτών ν. Λάρισας, Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών ν. Λάρισας, Μορφωτικός Σύλλογος Τυρνάβου, 11. Μορφωτικός Σύλλογος Γαλήνης, Πολιτιστικός Σύλλογος Παλιννοστούντων Ποντίων Λάρισας «Ο Πόντος», Μ.Ε.Σ. Πέρα Μαχαλά, Μορφωτικός Λαογραφικός Σύλλογος «Θεόκλητος Φαρμακίδης», Μικρασιατικός Σύλλογος Βουναίνων «Η καθ’ ημάς Ανατολή», Σύλλογος Γυναικών Γερακαρίου Αγιάς, Σύλλογος Ομορφοχωρίου Λάρισας, Πολιτιστικός Χορευτικός Όμιλος Αγίου Αθανασίου «Χοραγωγία», Μ.Ε.Σ. Χειμαδίου, Ομάδα Ελληνικών Παραδοσιακών και Λαϊκών χορών Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας «Θέμις εν χορώ».

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, το Θεσσαλικό Θέατρο, τον Σύλλογο Φίλων Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας και τον Όμιλο Αγωνιστικού Μπριτζ Λάρισας.

Το καθιερωμένο πλέον φιλανθρωπικό φεστιβάλ «Ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα» υπήρξε έμπνευση του Λαρισαίου καλλιτέχνη Δημήτρη Ακριβούλη, με τους τότε προέδρους των Συλλόγων Αργιθεατών ν. Λάρισας «Ο Άγιος Νικόλαος», και του Συλλόγου Ποντίων ν. Λάρισας.

Στόχος είναι φορείς, σύλλογοι της πόλης και του νομού Λάρισας να δημιουργήσουν διαφορετικά πολιτιστικά δρώμ´ü# ë#∑# í#±#√#Ø#ª#∑#¬# ¨#¡#≥#∑#√#µ# º#π#±# º#≠#¡#±#ªενα χωρίς, έως ελάχιστο κόστος, στηριζόμενα στο εθελοντισμό των διοργανωτών, τα οποία το κοινό θα μπορεί να τα παρακολουθεί δωρεάν, και αντί αντιτίμου εισιτηρίου να προσφέρει ο καθένας, εάν μπορεί, από το υστέρημά του τρόφιμα μακράς διάρκειας τα οποία στο τέλος του Φεστιβάλ θα μοιράζονται στα συσσίτια της πόλης μας, όπου και οι ανάγκες είναι καθημερινές. Τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας. Τα τρόφιμα δίνονται στα συσσίτια της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου και στα συσσίτια των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Λάρισας, τα οποία για πάνω από 60 συναπτά έτη σιτίζουν καθημερινά εκατοντάδες συμπολίτες μας.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.