Η Τσαρίτσανη τίμησε την Ορθοδοξία και δύο άξια τέκνα της (φωτ.- video)

Με επισημότητα και λαμπρότητα και με μεγάλη συμμετοχή κόσμου, η ιστορική κοινότητα της Τσαριτσάνης τίμησε και εφέτος, Κυριακή της Ορθοδοξίας, την επέτειο αναστήλωσης των Ιερών Εικόνων και τη μνήμη των δύο άξιων τέκνων της, του μεγάλου Διδασκάλου του Γένους Κωνσταντίνου Οικονόμου του εξ Οικονόμων και του Επισκόπου των Ρωγών Ιωσήφ.

Οι εκδηλώσεις άρχισαν με την αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον κατάμεστο ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Τσαριτσάνης, όπου συγχοροστάτησαν ο Επίσκοπος Αμφιπόλεως κ.κ. Χριστοφόρος και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ελασσόνας κ.κ. Χαρίτων, ενώ συλλειτούργησαν, ο αρχιμανδρίτης της Ι. Μονής Σπαρμού Ολύμπου αρχιμανδρίτης π. Νεόφυτος Παπαδημητρίου οι πρωτοπρεσβύτεροι, π. Γεώργιος Κοντοτάσιος, π.Αλέξανδρος Νεζεριώτης, π. Αθανάσιος Αποστόλου και ο διάκονος π. Παναγιώτης Σοφιανός.

Σε περίοπτη θέση στο ναό υπήρχαν αναθήματα, λείψανα, η Δεσποτική Μήτρα και τα ιερά Άμφια του Κων/νου Οικονόμου, που φυλάσσονται μέχρι σήμερα σε ειδικό χώρο. 

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσόνας, εκτός από τις ευχές του προς το εκκλησίασμα, ευχαρίστησε Επίσκοπο Αμφιπόλεως κ.κ. Χριστοφόρο για την παρουσία του και τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις.


Ακολούθησε ομιλία από τον Επίσκοπο Αμφιπόλεως κ.κ. Χριστοφόρο, για την Κυριακή της Ορθοδοξίας αλλά και για τις πτυχές της ζωής και της πολύπλευρης δράσης του τιμώμενου πρωτοπρεσβύτερου Κων/νου Οικονόμου. Στη συνέχεια ακολουθήσε δεξίωση στην «Οικονόμειο Σχολή» για τις αρχές και το κοινό. 

 Στις φετινές εκδηλώσεις τns ιστορικής κωμόπολης παρευρέθηκαν οι βουλευτές Λάρισας Μάξιμοs Χαρακόnουλοs, Βασίλης Κόκκαλής και Ευαγγελία Λιακούλn, Περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας, οι Αντιπερειφφεριάρχες Μαρία Γαλλιού και Βαγγέλης Αποστόλου, ο δήμαρχος Ελασσόναs Νίκοs Γάτσαs, θεσσαλίαs - οι αντιδήμαρχοι Φρόσω Καρκαβανίδου - Σκρέτα, Κώσταs Πασχόnουλοs, Στέλιος Δημουλάς, Έλενα Ταζέ, ο εnικεφαλής τns μείζονοs μειοψnφίαs στο Δημοτικό Συμβούλιο Θανάσης Μπίζιος, η προϊσταμένη της Επιθεώρησης Εφαρμογής Πολιτικής Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας κ. Ζωή Φτίκα, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΕΠ Λάρισας Θωμάς Κίτσης, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, επίτιμος Αρχηγός ΓΕΑ Πτεράρχου εα Γιώργος Μπλιούμης, ο πολιτευτής Θωμάς Παπαλιάγκας, ο πρώnν δήμαρχοs Ελασσόναs Νίκος Ευαγγέλου, αξιωματικοί τηs Αεροπορίαs και του Στρατού ωs εκπρόσωποι του Α.Τ.Α. και τηs 1ηs Στρατιάs αντίστοιχα, ο διοικητής του Α.Τ. Ελασσόναs Πέτροs Μουταφίδns, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελασσόνας ο Αντιπύραρχος Γιάννης Πάσχος, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος τns Κοινότnτας Τσαριτσάνns Μενέλαος Σκάντζος, κοινοτικοί σύμβουλοι, προϊστάμενοι υπηρεσιών και σχολικών μονάδων, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, τα Δ.Σ.του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνηs, του Συλλόγου Γυναικών Τσαριτσάνηs, του Εξωραϊστικού Συλλόγου, εκπαιδευτικοί, μαθnτέs και μαθήτριες και πλήθος κόσμου.
Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.