Με λαμπρότητα τιμήθηκε στην Ελασσόνα η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου (φωτ.)

Με λαμπρότητα, επισημότητα και θρησκευτική κατάνυξη, με «φόντο» τον  ανοιξιάτικο καιρό, γιορτάστηκε στην Ελασσόνα και τη γύρω περιοχή, η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου.

Η επίσημη δοξολογία πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ελασσόνας κ.κ. Χαρίτων και συλλειτούργησαν, ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Ελασσόνας π. Βησσαρίων Καραλάσκος, ο αρχιερατικός επίτροπος της Ι.Μ. Ελασσώνος – πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, οι πρωτοπρεσβύτεροι, π. Νικόλαος Πνευματικός, π. Ευάγγελος Γκανάτσιος, και ο διάκονος π. Παναγιώτης Σοφιανός.

Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες.

Αμέσως μετά, οι επίσημοι και ο κόσμος κατευθύνθηκαν στον χώρο του Μνημείου των Πεσόντων, στην Κεντρική πλατεία.
Μετά την επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων, εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από την διευθύντρια του Λυκείου Ελασσόνας και Δρ. Κοινωνικής Λαογραφίας κ. Ευαγγελία Ράπτου-Στεργιούλα.
Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από τις αρχές και τους φορείς και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή με ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική του Δήμου Ελασσόνας (υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού της κ. Δημ. Τσιαβέ), ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση στην οδό 6ης Οκτωβρίου την οποία παρακολούθησαν εκατοντάδες Ελασσονίτες που χάρηκαν την ηλιόλουστη μέρα.
Στις επετειακές εκδηλώσεις της Ελασσόνας παρευρέθηκαν: εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, ο αντιπεριφερειάρχης Βαγγέλης Αποστόλου, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, οι αντιδήμαρχοι, Φρόσω Καρκαβανίδου – Σκρέτα, Κώστας Πασχόπουλος, Έλενα Ταζέ, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Ελασσόνας Γιώργος Κατσιούρας, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. Θανάσης Μπίζιος, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ελασσόνας Πόπη Φώλλα, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, ο διοικητής του Α.Τ. Ελασσόνας Πέτρος Μουταφίδης, ο διοικητής της ΠΥ Ελασσόνας Δημήτρης Τζιβής, εκπρόσωποι του στρατού και της αεροπορίας, η γραμματέας της Ο.Μ. Ελασσόνας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Σταυρούλα Δάσσιου, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ελασσόνας Γιώργος Μπαμπάλης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Σ.Ε.Π.Ε.) Ελασσόνας, Αχιλλέας Ζανιάς, εκπρόσωποι του τοπικού Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, εκπαιδευτικοί, μαθητές και πλήθος κόσμου.

Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.