«Πήραν φωτιά» οι ψησταριές - Τίμησαν την Τσικνοπέμπτη οι Ελασσονίτες (φωτ.)

 Το «τσίκνισαν» δεόντως οι Ελασσονίτες και οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής και φέτος, παρά τα «καμώματα» του καιρού, που παρά την ασθενή βροχόπτωση δεν κατάφερε να τους χαλάσει τη διάθεση. 

Από νωρίς το πρωί είχαν αρχίσει να ανάβουν οι φωτιές και τα κάρβουνα, σε γειτονιές, έξω από καταστήματα της αγοράς και όχι μόνο, σε πλατείες, σε υπαίθριους χώρους.

Σουβλάκια, λουκάνικα, και άλλα κρεατικά, είχαν την τιμητική τους. Και όλα αυτά με τη συνοδεία ντόπιου κρασιού και τσίπουρου και βέβαια μουσικής. Η «τσίκνα» και η μυρωδιά του ψησίματος των κρεάτων απλώθηκαν για τα καλά στο ουρανό της περιοχής.

Πάντως, αξίζει να θυμίσουμε, πως η παράδοση της Εκκλησίας λέει πως στην Τσικνοπέμπτη έχει καθιερωθεί να κυριαρχεί το κόκκινο χρώμα, είτε κρέας είναι αυτό, είτε κρασί. Για να μας θυμίζει το Πάσχα και τη χαρά της Ανάστασης που πλησιάζει! Είναι μια ημέρα προετοιμασίας για τη μεγάλη νηστεία της Σαρακοστής πριν το Πάσχα, προετοιμασία που έγκειται στην προσπάθεια στο να βιώσει ο καθένας τις επερχόμενες ημέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Α.Ν.
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.