Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση για την "Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου" στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ελασσόνας

 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 2 Απριλίου, η ανοιχτή εκδήλωση φιλαναγνωσίας για γονείς και παιδιά με τίτλο “Πάμε Βιβλιοθήκη” με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα του Παιδικού Βιβλίου» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ελασσόνας.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Παιδείας και Κοινωνικής Συνοχής του Δήμου Ελασσόνας με την υποστήριξη από τις «Μαμάδες Ελασσόνας», που προέτρεψαν παιδιά και ενήλικες να δωρίσουν ένα βιβλίο στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ελασσόνας με αφορμή την εκδήλωση. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μικροί και μεγάλοι, είχαν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν σε όλους τους χώρους της νέας υπερσύγχρονης βιβλιοθήκης του δήμου και να ανοίξουν τη δική τους καρτέλα δανεισμού βιβλίων.

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου καθιερώθηκε πριν από 57 χρόνια (1966), από τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα, προς τιμή της ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου Δανού συγγραφέα Χαν Κρίστιαν Άντερσεν, με σκοπό να τονώσει την αγάπη για το διάβασμα και να στρέψει την προσοχή στα παιδικά βιβλία, σε μια προσπάθεια διεθνούς συνεργασίας για την ανάπτυξη και τη διάδοση της παιδικής λογοτεχνίας. Το μήνυμα για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου ήταν «Διασχίστε τις θάλασσες με τα φτερά της φαντασίας!».

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Δήμου Ελασσόνας, η Δημοτική Βιβλιοθήκη συνεχίζει τα εκπαιδευτικά προγράμματα φιλαναγνωσίας και όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να την επισκεφτούν με το τμήμα τους μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 2493029532 για να κλείσουν το δικό τους ραντεβού.

Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.