Πρωτιά για τον Νίκο Στραβοκώστα στην κατηγορία Formula Saloon στην «Ανάβαση Ιωαννίνων» (φωτ.-video)

 Θέαμα και συγκινήσεις προσέφερε η 2η Ανάβαση Ιωαννίνων 2024, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 13-14 Απριλίου στη γρήγορη και τεχνική διαδρομή των Λιγκιάδων από το Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ιωαννίνων ΕΛ.ΕΤ.Α. Πλήθος φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού βρέθηκε στις πλαγιές του Μιτσικελίου, απολαμβάνοντας δυνατές μάχες σε όλες τις κατηγορίες, αλλά και τη μαγευτική θέα στη λίμνη Παμβώτιδα, την πόλη των Ιωαννίνων και το Νησί από το “μπαλκόνι” του μαρτυρικού χωριού.

Μετά τα δοκιμαστικά του Σαββάτου της 2ης Ανάβασης Ιωαννίνων 2024, που φέτος προσμετρά στο Κύπελλο Βορείου Ελλάδος και ήταν ο πρώτος του αγώνας, το πρωί της Κυριακής εκκίνησαν 22 αυτοκίνητα, με 19 εξ αυτών να καταφέρνουν να τερματίσουν. Ταχύτερος ήταν ο Βαγγέλης Τσιούρης, ο οποίος, μία μόλις εβδομάδα μετά την επικράτησή του στην Ομάδα Ε έως 2 Λίτρα στη Ριτσώνα, οδήγησε στα όρια το Renault Clio 2, τερματίζοντας με συνολικό χρόνο 04:23.34. Στο πρώτο σκέλος ο χρόνος του ήταν 02:12.06 και στο δεύτερο σκέλος βελτίωσε την επίδοσή του, ολοκληρώνοντας τη διαδρομή των 4 χιλιομέτρων σε χρόνο 02:11.28.

Ο οδηγός της της Λέσχης Αυτοκινήτου Μοτοσικλέτας Καλλιθέας Ελασσόνας (ΛΑΜΚΕ), Νίκος Στραβοκώστας, με την πανέμορφη Alfa Romeo 156, κατάφερε να τερματίσει πρώτος στην κατηγορία Formula Saloon, με συνολικό χρόνο 4:50,37, βάζοντας τις πρώτες βάσεις για τη συνέχεια του Κυπέλλου Αναβάσεων Βορείου Ελλάδος.


Α.Ν.
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.