ΛΑ.ΣΥ.Ελασσόνας: Άφησαν τους σεισμόπληκτους χωρίς ίντερνετ

 Σε Δελτίο Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Ελασσόνας, αναφέρονται τα εξής: 

"Σχεδόν τρεισήμισι χρόνια πέρασαν από τον καταστροφικό σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021 που έπληξε την περιοχή μας, και στους τρεις οικισμούς στο Μεσοχώρι, το Πραιτώρι και το Αμούρι, τα βάσανα των σεισμόπληκτων του Δήμου Ελασσόνας που μένουν στα κοντέινερ, μοιάζουν να μην έχουν τελειωμό.

Όχι μόνο δεν έχει ξεκινήσει καμία ανέγερση, αλλά ακόμη είναι πλήθος των σεισμόπληκτων κατοικιών που δεν έχουν κατεδαφιστεί, «γιατί δεν φτάνουν τα κονδύλια», την ίδια ώρα που η κύβερνηση δίνει 500.000 € την ημέρα για την ελληνική φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα για τις πολεμικές ανάγκες του ΝΑΤΟ,της Ε.Ε και τα εφοπλιστικά συμφέροντα.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες οι σεισμόπληκτοι προσπαθούν να προσαρμόσουν τις ζωές τους, νιώθοντας, όχι άδικα, ότι έχουν εγκαταλειφθεί στο έλεος από το κράτος και την τοπική διοίκηση.

Τελευταίο περιστατικό, είναι το γεγονός ότι εδώ και λίγες μέρες ο ιδιώτης πάροχος έχει προβεί σε διακοπή της σύνδεσης ίντερνετ, με αποτέλεσμα οι σεισμόπληκτοι, ανάμεσά τους και μαθητές, εκ των οποίων κάποιοι δίνουν αυτήν την περίοδο πανελλήνιες εξετάσεις, να μην έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Πέραν από τη απαράδεκτη ενέργεια της COSMOTE, να κόψει απροειδοποίητα το ίντερνετ στους οικισμούς, που δείχνει την αναλγησία των ιδιωτών που ελέγχουν το τηλεπικοινωνιακό δίκτυο, καθώς δεν μετρούν ούτε κοινωνικές ανάγκες ούτε ζωές παρά μόνο κέρδη, ευθύνη έχει και η δημοτική αρχή Ελασσόνας.

Δεν είναι δυνατόν, η απάντηση του Δήμου να είναι ότι… έληξε η σύμβαση, τη στιγμή που θα μπορούσε να προγραμματίσει και να σχεδιάσει νωρίτερα και έγκαιρα, την ανανέωση της ή την κατάρτιση καινούργιας, χωρίς να συμβεί αυτό που συνέβη.

Απαιτούμε από την Δημοτική αρχή να λύσει ΤΩΡΑ το πρόβλημά που έχει η ίδια έχει δημιουργήσει με το ίντερνετ!

Καλούμε όλους τους πληγέντες από τον σεισμό, να μην περιμένουν κανένα «σωτήρα» να τους σώσει, αλλά να οργανωθούν και να διεκδικήσουν από την κυβέρνηση, την περιφέρεια και το δήμο λύσεις στα προβλήματά τους".

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.