Θ. Μπίζιος: Ο Δήμος Ελασσόνας να βάλει φρένο στις παράνομες χωματερές | Ανησύχησαν πολίτες από φωτιά που ξέσπασε σε παράνομη χωματερή στο Λιβάδι Ελασσόνας

 «Η πρόσφατη φωτιά που ξέσπασε σε παράνομη χωματερή στο Λιβάδι Ελασσόνας ανησύχησε όλους τους πολίτες, καθώς βρισκόμαστε σε αντιπυρική περίοδο και οφείλουμε να περιορίσουμε κάθε εστία πρόκλησης πυρκαγιάς. Δυστυχώς ο Δήμος Ελασσόνας παραμένει θεατής σε ένα πρόβλημα που απειλεί το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία».

Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου και της παράταξης «ΑλλάΖουμε» Θανάσης Μπίζιος, με αφορμή την φωτιά που ξέσπασε προ ημερών σε χωματερή στο Λιβάδι και η οποία παραλίγο να κάψει και σταθμευμένο απορριμματοφόρο του Δήμου! Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μπίζιου: 

"Θλίψη και προβληματισμό προκαλεί η ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής Ελασσόνας να βάλει φρένο και τάξη στις παράνομες χωματερές που λειτουργούν σε διάφορα σημεία της επαρχίας. 

Η πρόσφατη φωτιά στη χωματερή της Δ.Κ. Λιβαδίου έδειξε πόσο απροστάτευτοι είμαστε σαν πολίτες και ποιες οι μεγάλες ευθύνες του Δημάρχου Νίκου Γάτσα. 

Αν και του είχαμε επισημάνει, τόσο σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και σε πρόσφατη ανακοίνωσή της παράταξης μας, τους κινδύνους που διατρέχει η επαρχία από την λειτουργία ανεξέλεγκτων και πρόχειρων χωματερών, δυστυχώς αποδείχτηκε ότι «στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα». 

Καλώ τον Δήμαρχο την ύστατη στιγμή και σίγουρα πριν μπούμε για τα καλά στο καλοκαίρι, να απομακρύνει όλες τις παράνομες χωματερές που λειτουργούν υπό την ανοχή του και να αποδείξει στην πράξη, πόσο νοιάζεται για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία». 

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.