Μήνυμα Ν. Ζέρβα για την εκκίνηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων

 Σε μήνυμα του αναπληρωτή διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Νικολάου Ζέρβα για τις Πανελλαδικές Εξετάζεις 2024 επισημαίνονται τα εξής:

«Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές

Από σήμερα, όσοι/ες είστε στα ΕΠΑΛ, αύριο όσοι/ες είστε στα Γενικά Λύκεια, μπαίνετε στο ρυθμό των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Η στιγμή που περιμένατε και για την οποία προετοιμάζεστε καιρό τώρα, καταβάλλοντας κόπο, καταθέτοντας ψυχή, έφτασε!

Στο χέρι σας είναι να την αξιοποιήσετε, δίνοντας τον καλύτερό σας εαυτό και αντιμετωπίζοντας την εξέταση με ψυχραιμία, σύνεση, αυτοπεποίθηση και ως ευκαιρία να δικαιώσετε όλη τη μαθητική σας προσπάθεια, τον προσωπικό χρόνο – κομμάτι της ζωής σας – που αφιερώσατε στην προετοιμασία.

Εύχομαι ολόψυχα το αποτέλεσμα να είναι αντάξιο αυτής της προετοιμασίας και να ανοίξει τους νέους δρόμους που επιδιώκετε, τις σπουδές που επιθυμείτε, νέους κύκλους γνώσεων και εμπειριών που έχετε ονειρευτεί και ακόμη καλύτερους που δεν έχετε φανταστεί.

Να θυμάστε, βέβαια, πως δεν είναι μονόδρομος. Είναι απλώς μια ευκαιρία. Με προσήλωση στον στόχο παλεύετε, μεν, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, πάντα, όμως, υπάρχει και η δυνατότητα της δεύτερης φοράς ή και της επιλογής ενός άλλου δρόμου, γι’  αυτό και δεν χρειάζεται απογοήτευση. Όπως έλεγε και ο Ουαλός ποιητής Ντύλαν Τόμας: Η ζωή πάντα σου δίνει μια δεύτερη ευκαιρία. Λέγεται «αύριο».

Συγχαρητήρια σας αξίζουν έτσι κι αλλιώς που φτάσατε ως εδώ, όπως συγχαρητήρια αξίζουν και στους γονείς σας, που σας στήριξαν ηθικά και υλικά σε όλη αυτή την πορεία σας και που τώρα μοιράζονται την ίδια αγωνία με σας, καθώς και στους/στις εκπαιδευτικούς , που, πέρα από τις γνώσεις με τις οποίες φρόντισαν να σας εφοδιάσουν, στάθηκαν δίπλα σας παιδαγωγοί και εμψυχωτές. Η ολοκλήρωση της μαθητικής σας πορείας μας κάνει όλους περήφανους. Όπως περήφανοι θα νιώθουμε βλέποντάς σας στο μέλλον να προοδεύετε, όποιον δρόμο κι αν επιλέξετε τελικά.

Από πλευράς μου, ως Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι, τόσο από το Υπουργείο Παιδείας, όσο και σε τοπικό επίπεδο από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας έχουν γίνει όλες οι ενέργειες για πλήρη και ενδελεχή σχεδιασμό, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη, ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων. Χωρίς άγχος, λοιπόν, και χωρίς καμιά ανησυχία καλείσθε να δώσετε τον αγώνα σας.

Εύχομαι από καρδιάς «Καλή δύναμη σε όλους/ες τους/τις εμπλεκομένους/ες με τις εξετάσεις» και «Καλή επιτυχία στους/στις εξεταζόμενους/ες»!».

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.