Έδωσε πνοή σε συνάνθρωπους του με τον θάνατό του ο Παναγιώτης Προβίδας– Δώρα ζωής από 61χρονο Ελασσονίτη που νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

 Δώρα ζωής σε συνανθρώπους προσέφερε 61χρονος Ελασσονίτης Παναγιώτης Προβίβας που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και έχασε τη μάχη με την ζωή. 

Η οικογένεια του δείχνοντας μεγαλείο ψυχής αποφάσισε να προχωρήσει στη δωρεά των οργάνων του. Η διαδικασία λήψης των οργάνων που κρίθηκαν κατάλληλα ολοκληρώθηκε τις πρωινές ώρες της 12η Μάϊου.

Η Χειρουργική Ομάδα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης αφαίρεσε τα νεφρικά μοσχεύματα και η ομάδα του Παπαγεωργίου τους κερατοειδείς

Τα όργανα που αφαιρέθηκαν με επιτυχία αναμένονται να μεταμοσχευθούνε τις επόμενες ώρες σε ασθενείς οι οποίοι αναμένουν το πολυπόθητο δώρο ζωής και πλέον αισιοδοξούν ότι θα έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής. 

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου εκφράζει στην οικογένεια του δότη τα ειλικρινή συλλυπητήρια και ταυτόχρονα την ευχαριστεί για το μεγαλείο ψυχής που επέδειξε ευελπιστώντας πως αυτή η ενέργεια των συγγενών θα ευαισθητοποιήσει το κοινωνικό σύνολο.

Παράλληλα ευχαριστεί το προσωπικό: της ΜΕΘ του ΠΓΝΛ όπου νοσηλεύονταν, του Αναισθησιολογικού, του Χειρουργείου, του Μικροβιολογικού – Βιοχημικού – Αματολογικου Εργαστηρίου, την Αιμοδοσία, και του Ακτινοδιαγνωστικου καθώς με την αγαστή συνεργασία τους συνέβαλαν στο να ολοκληρωθεί με επιτυχία η πολύπλοκη και απαιτητική διαδικασία της λήψης οργάνων υπό τον κεντρικό και τοπικό συντονισμό του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

Με πληροφορίες από onlarissa.gr
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.