Με λαμπρότητα και παρουσία πλήθους πιστών ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον Άγιο Αρσένιο Ελασσόνας (φωτ.)

 Με τον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, ξεκίνησαν σήμερα Σάββατο 18 Μαΐου, οι εορτασμοί στη μνήμη του Πολιούχου της πόλης, Αγίου Αρσενίου, Επισκόπου Ελασσόνας, του Αρχιεπισκόπου Ελασσώνος και Δημονίκου (Δομενίκου) στον φερώνυμο ιερό ναό, που βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της πόλης, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσόνας κ.Χαρίτωνας, πλαισιωμένος από πλειάδα Κληρικών (αρχιμανδριτών, ιερέων και διακόνων) ενοριών της Ιεράς Μητρόπολης Ελασσώνος.

Κατά τη διάρκεια του Πανηγυρικού Εσπερινού, έψαλε πολυμελής χορός ιεροψαλτών υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη Γεωργίου Λεμονόπουλου.

Αύριο Κυριακή (19 Μαΐου) θα τελεστεί Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, όπου θα χοροστατήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμφιπόλεως κ.Χριστοφόρος.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα τελεσθεί το 10ετες μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Ελασσώνος κυρού Βασιλείου.

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις του Σαββάτου παρευρέθηκαν, οι αντιδήμαρχοι, Κωνσταντίνος Πασχόπουλος, Έλενα Ταζέ και Αστέριος Δημουλάς, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ελασσόνας και της παράταξης «ΑλλάΖουμε» Θανάσης Μπίζιος, η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ελασσόνας Πόπη Φώλλα, οι δημοτικοί σύμβουλοι Χάρης Γκουντούρας και Κώστας Ζιάρας και πλήθος πιστών.

Υπενθυμίζεται πως Λείψανα του Αγίου Αρσενίου, εδώ και 18 χρόνια (…στις 14 Μαΐου του 2006), μετά από προσπάθειες του μακαριστού μητροπολίτη Ελασσώνος κυρού Βασιλείου, επέστρεψαν από τη Ρωσία και θα φυλάσσονται για πάντα στο φερώνυμο ιερό ναό της Ελασσόνας.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο Επίσκοπος Ελασσώνος Άγιος Αρσένιος τιμάται με αντίστοιχες πανηγυρικές θρησκευτικές εκδηλώσεις και στη Ρωσία.

Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.