Με μεγάλη επιτυχία το 1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου από τη ΛΑΜΚΕ

Το 1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου ανήκει στην ιστορία. Ο αγώνας που ξεκίνησε το μεσημέρι της Παρασκευής με τις επίσημες αναγνωρίσεις συνεχίστηκε το πρωί του Σαββάτου με τον τεχνικό έλεγχο και την πανηγυρική εκκίνηση στην Κεντρική Πλατεία της Αγιάς, ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, έπειτα από την διεξαγωγή των τριών ειδικών διαδρομών ΣΩΤΗΡΙΤΣΑ 1,2,3 στην κεντρική πλατεία της Μελιβοίας με τις απονομές των κυπέλλων στους νικητές.

 Ήταν ο δεύτερος αγώνας για το Κύπελλο Ράλλυ Βορείου Ελλάδος που την φετινή χρονιά προσμετρούν βαθμολογικά τέσσερις αγώνες.

 Στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης οι Θανάσης Στεργιάδης–Παναγιώτης Γαζγάζης με το Peugeot 106 συνέχισαν το σερί των εντυπωσιακών εμφανίσεων σε ράλλυ. Πρώτοι και στα τρία περάσματα από την ειδική διαδρομή, ολοκλήρωσαν τον αγώνα κερδίζοντας ταυτόχρονα και την πρώτη θέση στην F2 και της κατηγορίας C5+C6.

 Στην δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης οι Παύλος Μπαξεβανάκης–Σωτήρης Γεροθανάσης με το Honda Civic TypeR κερδίζοντας επίσης την πρώτη θέση της κατηγορίας C3+C4 και την δεύτερη στην F2.

 Το βάθρο της γενικής κατάταξης συμπλήρωσαν οι Θεόδωρος Παπαβασιλείου-Μιχάλης Καλτσάς με το VW Golf II, κερδίζοντας ταυτόχρονα την F2E και την δεύτερη θέση της C3+C4.

 Στην επόμενη θέση η Lancia Stratos των Μάριου Σταφυλοπάτη–Γιώργου Χατζηρήγα όπου ήταν η συμμετοχή που έγινε το θέμα συζήτησης σε όλη την Ελλάδα. Στην πρώτη της έξοδο από το γκαράζ που φυλάσσεται, δοκιμάστηκε σε συνθήκες αγώνα, προσφέροντας ευχαρίστηση στο πλήρωμα και στους θεατές ενώ κατέκτησαν και την πρώτη θέση της κατηγορίας C2.

 Ο «πάντα έφηβος» Κώστας Αναγνωστάκης με τον Δημήτρη Αλεξιάδη, έφερε το Suzuki Swift στη πέμπτη θέση γενικής, την δεύτερη της F2E και την τρίτη της ενοποιημένης C4+C3.

 Οι Γιώργος Γκέκας-Νίκος Στραβοκώστας στην πρώτη του επαφή με τα ράλλυ, το ευχαριστήθηκαν τερματίζοντας στην έκτη θέση της γενικής, την δεύτερη της C5+C6, την τρίτη της F2 και πρώτο τοπικό πλήρωμα.

 Ακολούθησαν οι Νίκος Τρυχίδης-Αποστόλης Αβραμίδης με την Citroen Xsara σε νέα χρώματα, που κέρδισαν και την τρίτη θέση της C3+C4 και την τρίτη θέση της F2E.

 Οι Δημήτρης Ντιντόκας-Γιώργος Αγριοδήμος με την BMW E36, ήταν ένα ακόμα από τα πληρώματα που έτρεξαν πρώτη φορά σε ράλλυ. Η πρώτη του ‘ραλλυτζίδικη’ εμπειρία ανταμείφτηκε και με την δεύτερη θέση της C2.

 Οι Βαγγέλης Παπατριανταφύλλου-Μάκης Λακόρτε με την Opel Ascona, προέρχονται από τις αναβάσεις και την φετινή χρονιά έγιναν πλήρωμα ακολουθώντας το θεσμό του κυπέλλου ράλλυ βορείου Ελλάδος. Κατέκτησαν την τρίτη θέση της κατηγορίας C2.

 Μια ακόμη Opel Ascona ακολούθησε στην κατάταξη με τους Βασίλη Φυγκιώρη-Χρήστο Κίτσο να απολαμβάνουν τον αγώνα τους τερματίζοντας στη Τρίτη θέση της C2.

 Οι Σωκράτης Πάζης-Βασίλης Μπιλαδέρης με το Nissan Micra τερμάτισαν στην Τρίτη θέση των κατηγοριών C5+C6.

 Οι Χρήστος Βεζύρης-Κων/νος Μάριος Κίτσος με το διαχρονικό Peugeot 106 rally, έκλεισαν την λίστα αυτών που είδαν την καρώ σημαία του τερματισμού, δεύτεροι της κατηγορίας C6.

 Μηχανικά προβλήματα και άτυχες στιγμές δεν επέτρεψαν να ολοκληρώσουν τον αγώνα οι Παναγιώτης Καραγκιοζόπουλος-Παναγιώτης Φατούρας με Seat Ibiza, οι Θανάσης Τσιτσιγιάννης-Αλεξία Τσιτσιγιάννη με Citroen Saxo και οι Βασίλης Ηλία-Γρηγόρης Κομματάς με Opel Kadett.

Το 1ο ΡΑΛΛΥ ΣΠΡΙΝΤ ΚΙΣΣΑΒΟΥ συνέπεσε με την ημερομηνία της «ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ» και ήταν αφιερωμένο στο συγκεκριμένο γεγονός. Η παρουσία του Συλλόγου Ποντίων Λάρισας στις απονομές των Κυπέλλων και τα δρώμενα που τη συνόδευσαν, γέμισαν με συγκίνηση τους παρευρισκόμενους.

Η ΛΑΜΚΕ ευχαριστεί: 

Τον Δήμο Αγιάς για την συνεργασία στην διοργάνωση του 1ου Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου. Η αγάπη του κόσμου για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και η επιθυμία της τοπικής κοινωνίας για να γίνει και να καθιερωθεί το ράλλυ, ήταν έκδηλη όλο το σαββατοκύριακο.

 Δεν θα μπορούσε να γίνει ο αγώνας χωρίς την εξαιρετική συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Αγιάς που ήταν παρών και φρόντιζε κάθε στιγμή να διευκολύνει τις εργασίες της διοργάνωσης.

 Την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το ΕΚΑΒ, τον Γιατρό του αγώνα κο.Αργύρη Γκαρμπούνης που ήταν έτοιμοι να παράσχουν τη βοήθεια τους αν χρειαζόταν.

Τον Μεγάλο Χορηγό του Αγώνα, της εταιρεία PΟULIS S.A Premium Quality Fruits, καθώς και όλους τους χορηγούς που συνέβαλαν στην κάλυψη των εξόδων του αγώνα.

Τους χορηγούς επικοινωνίας και σε όσους πρόβαλλαν τον αγώνα μας.

 Τα έμπειρα στελέχη των σωματείων ΑΛΠτολεμαΐδας, ΑΟΘεσσαλονίκης, ΛΑΒόλου, ΟΜΑΘεσσαλίας, ΟΜΑΛάρισας, ΣΜΑΛάρισας, ΣΜΑΚοζάνης, ΛΑΤρικάλων, που βοήθησαν στην διεξαγωγή του αγώνα.

 Την Λέσχη Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Αγιάς (ΛΕΜΑΘΑ) και όλους τους Εθελοντές που έδωσαν την βοήθεια τους για την διοργάνωση.

 Όλους του αγωνιζόμενους που δήλωσαν συμμετοχής στον αγώνα, στηρίζοντας έμπρακτα τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Τους θεατές, που παρά τις λίγες συμμετοχές έδωσαν το παρόν, δείχνοντας την αγάπη τους για τα motorsport.

Το χαμόγελα όλων στο τέλος του διήμερου ήταν η ανταμοιβή μας και ο λόγος να ξεχάσουμε την μεγάλη κούραση που μόνο όσοι έχουν ασχοληθεί με διοργανώσεις γνωρίζουν.

Το 2ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου το 2025 θα είναι ακόμη καλύτερο, ακόμη μεγαλύτερο.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.