Γονείς και παιδία σε αρμονία… Εξαιρετική εκδήλωση στο Montessori Farm School

Ομιλία, η οποία κατέληξε σε μια ζεστή και απενοχοποιητικήσυζήτηση για τις δυσκολίες της γονεϊκότητας, διοργάνωσε το Montessori Farm School. Πολλοί γονείς συμμετείχαν σε ακόμη μία επιτυχημένη εκδήλωση του πρωτοποριακού στο είδος του σχολείου.

Ομιλήτρια ήταν η κα.Ελένη Παπαδοπούλου, μοντεσσοριανή παιδαγωγός και σύμβουλος οικογένειας. Το θέμα “Ελευθερία ή Πειθαρχία; Πως μπορώ να κάνω το παιδί μου να με ακούσει;”, βρήκε ανταπόκριση στους γονείς του σχολείου και η κα.Παπαδοπούλου, με την αμεσότητα που τη διακρίνει, τους έδωσε την ευκαιρία να μοιραστούν τις εμπειρίες τους.

Στο πλαίσιο της συζήτησης ομιλήτρια και γονείς αγγίξανε «καυτά» θέματα όπως:

·         Γιατί είναι τόσο σημαντική η σχέση που χτίζεται μεταξύ ενός παιδιού και του γονιού, στα πρώτα χρόνια της ζωής του; 

·         Τι συμβαίνει όταν χάνουμε την ψυχραιμία μας;

·         Ποιες είναι οι στιγμές σύνδεσης με τα παιδιά μας; 

·         Γιατί είναι καλό οι δάσκαλοι να αποφεύγουν να λένε εκφράσεις όπως το “Μην κλαις” σε ένα παιδί;

·         Πόσο σημαντικό είναι για τα παιδιά να νιώθουν ότι κάνουν πράγματα για τον εαυτό τους και όχι για τους γονείς;

Οι υπεύθυνες του Montessori Farm School, κκ. Κατερίνα και Βάγια Νασιακοπούλου, δώσανε ραντεβού με τους γονείς για μία επόμενη, εξίσου ενδιαφέρουσα, εκδήλωση. Άλλωστε,βασικό τους μέλημα είναι να στέκονται δίπλα στο γονέα, να τον ακούνε και τον συμβουλεύουνε αναλόγως. «Πιστεύω ότι όλοι είχαμε ανάγκη μια τέτοια συζήτηση και με το κλείσιμο της βραδιάς, φύγαμε όλοι λίγο πιο προβληματισμένοι και λίγο πιο χαμογελαστοί!», είπε κλείνοντας την εκδήλωση η κα.ΚατερίναΝασιακοπούλου και ευχήθηκε καλό Πάσχα σε όλους. 

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τη νέα σχολική χρονιά.

Τηλ επικοινωνίας: 6970269010 -  2410627700

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.