Το Σαββατοκύριακο το 1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου / To πρόγραμμα των διαδρομών / Ποιες οι θέσεις θέασης

 Όλα δείχνουν να είναι έτοιμα για το 1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Μαΐου.

Ο αγώνας προσμετράει βαθμολογικά στο Κύπελλο Ασφάλτινων Ράλλυ βορείου Ελλάδος και είναι ο δεύτερος από τους τέσσερις αγώνες του θεσμού. Διοργανώνεται από κοινού από τον Δήμο Αγιάς, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος και την Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσικλέτας Καλλιθέας Ελασσόνας (Λ.Α.Μ.Κ.Ε.).

Αποτελείται από μία ειδική διαδρομή η οποία θα διεξαχθεί τρεις φορές (ΣΩΤΗΡΙΤΣΑ Ι, ΙΙ, ΙΙΙ). Τα συνολικά χιλιόμετρα είναι 96,60 από τα οποία τα 36,90 είναι οι ειδικές διαδρομές και τα 59,70 οι απλές διαδρομές.

Αύριο Σάββατο, θα διεξαχθεί ο τεχνικός έλεγχος (13:00 – 18:00, χώρος: Αγιά – δημοτικό πάρκιγκ πίσω από το Δημαρχείο – παράπλευρη οδός: 1ης Σεπτεμβρίου) και θα ακολουθήσει στις 20:00 πανηγυρική παρουσίαση των πληρωμάτων στην Κεντρική πλατεία Αγιάς.

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί το πρωί της Κυριακής (9:00) από το δημοτικό πάρκιγκ, όπου θα φιλοξενήσει το Service Park και το Park Ferme. Στον ίδιο χώρο, στην είσοδο του Δημαρχείου, θα λειτουργήσει το κέντρο και η γραμματεία του αγώνα.

Οι απονομές των επάθλων θα γίνουν στην πλατεία της Μελιβοίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Κυριακής:

9:00πμ, αναχώρηση οχημάτων από την Αγιά και μετάβαση στο σημείο εκκίνησης (Διαδρομή: Οδός Αγιοκάμπου – Αγιόκαμπος – Κάτω Σωτηρίτσα).

9:30πμ, εκκίνηση αγώνα (Αφετηρία: λίγο πιο πάνω από την τοποθεσία «Κακοσταύρωμα»).

Διαγωνιστικό μέρος:

9:30πμ – 2:00μμ, Κάτω Σωτηρίτσα – Άνω Σωτηρίτσα – Αγιά (μέσω της επαρχιακής οδού Μελιβοίας Αγιάς) – Τερματισμός (στα όρια της πόλης της Αγιάς) – Service στην Κεντρική πλατεία Αγιάς (επανάληψη της διαδρομής τρεις φορές).

3:00μμ, Απονομή επάθλων και αναμνηστικών (χώρος: πλατεία Μελιβοίας).

Προτεινόμενα σημεία θέασης:

· Διασταύρωση Άνω Σωτηρίτσας – Μελιβοίας (με δυνατότητα μετακίνησης προς το χωριό Μελιβοία).

· Εντός του χωριού Άνω Σωτηρίτσα (χωρίς δυνατότητα μετακίνησης).

· Ο χώρος πάνω από τον δρόμο, στο ύψος της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονα Αγιάς, στο εξωκλήσι των Ταξιαρχών (χωρίς δυνατότητα μετακίνησης).



Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.