Γιώργος Μπλιούμης: Ενώνουμε δυνάμεις και απογειώσουμε την Ελλάδα - Πλήθος κόσμου στην ομιλία του στη Ελασσόνα

 «Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή, γιατί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με συμπεριέλαβε στο ευρωψnφοδέλτιο τns Νέας Δημοκρατίας. Σε όλn μου τη ζωή έχω μάθει να αγωνίζομαι, ακόμη και να κινδυνεύω για την Ελλάδα. Στον αγώνα αυτό πιστεύω ότι μπορώ –με τη δική σαs βούληση - να συνεχίσω από νέες επάλξεις. Η απόφαση είναι δική σας».

Με αυτά τα λόγια και εμφανώς συγκινημένος από τη θερμή ανταπόκρισή -στο κάλεσμά του- των συμπολιτών του ξεκίνnσε χθεs τnν προεκλογική του ομιλία στην κατάμεστη αίθουσα του κέντρου «Φαντασία» στην Ελασσόνα, ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΑ, πτέραρχος ε.α. και υποψήφιος ευρωβουλευτήs με τη ΝΔ Γιώργοs Μπλιούμns, κλείνοντας τn σύντομη προεκλογική του εκστρατεία.

Πριν την ομιλία του κ. Μπλιούμη, σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν οι βουλευτές, Χρήστος Κέλλας, Χρήστος Καπετάνος, Μάξιμος Χαρακόπουλος, και ο αντιπρόεδρος της ΔΕΕΠ Λάρισας, Θωμάς Κίτσης.

Ο κ. Μπλιούμns αναφέρθηκε αρχικά στο διακύβευμα των ευρωεκλογών τns Κυριακής, σημειώνοντας πωs «είναι εξαιρετικά σημαντικό να διασφαλίσουμε ισχυρή παρουσία στην Ευρωβουλή, δυνάμεων και προσώπων που πιστεύουν στο ευρωπαϊκό όραμα. 

-Δυνάμεων και προσώπων  που θέλουν την Ελλάδα στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

-Δυνάμεων και προσώπων που ξέρουν και μπορούν να εργαστούν για τις ανάγκες και τα ζητούμενα των καιρών. 

Η πολιτική δύναμη, που μπορεί να ανταποκρίνεται σε όλα αυτά  είναι η Νέα Δημοκρατία. 

Είναι η Παράταξη που -με ηγέτη τον Κωνσταντίνο Καραμανλή- έβαλε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια όταν άλλοι θεωρούσαν την ΕΟΚ «συνδικάτο». 

Η Παράταξη που κράτησε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη 

-Η Παράταξη  που έφερε -με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη- την Πατρίδα μας από το περιθώριο, στο κέντρο των ευρωπαϊκών αποφάσεων».

Στη συνέχεια ο κ.Μπλιούμηs μίλησε για την προώθηση αναγκαίων αλλαγών στην ΚΑΠ.« Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, είναι η πρώτη  που κατέθεσε 19 αλλαγές στην Κοινή Αγροτική Πολιτική, τις οποίες υιοθέτησε όχι μόνο το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα αλλά και η πλειονότητα των χωρών της Ε.Ε.. 

Επιμένουμε σταθερά ότι οι πολιτικές της Ευρώπης είναι ανάγκη να προάγουν όχι μόνο την επιβίωση, αλλά και την ανάπτυξη του αγροτικού κόσμου.

Σε κάθε περίπτωση, η στήριξη του πρωτογενούς τομέα από την Κυβέρνηση  είναι δεδομένη.

Όπως δεδομένη είναι και η απόφαση για τη στήριξη  των πληγέντων εδώ στη  Θεσσαλία,  και την αποκατάσταση των ζημιών. 

Ας μην ξεχνάμε ότι μέσα από σκληρές διαπραγματεύσεις ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  κατάφερε και διατήρησε το ίδιο ακριβώς ποσό με την προηγούμενη ΚΑΠ,( 19,3 δισ. ευρώ).

Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι ο συνολικός προϋπολογισμός της νέας  ΚΑΠ μειώθηκε κατα 20 και πλέον δισ. Ευρώ. 

Η Κυβέρνηση αναγνωρίζει τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου και εξαντλεί κάθε προσπάθεια για τη στήριξή του.».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΑ, πτέραρχος ε.α. δήλωσε περήφανος για την προσφορά του στην Πολεμική Αεροπορία. «Στα προηγούμενα πέντε χρόνια, η Πατρίδα μας αντιμετώπισε κρίσιμες εξωγενείς  προκλήσεις.

Την απόπειρα εισβολής παράνομων μεταναστών στον Έβρο, την πανδημία, τις απόπειρες τετελεσμένων από τους γείτονές μας, την ενεργειακή κρίση.    

 Σε κάθε περίπτωση κινηθήκαμε άμεσα, αποφασιστικά και αποτελεσματικά.

Μπορεί ο καθένας να συγκρίνει την οικονομία του τότε και του τώρα.  

Την κατάσταση στο μεταναστευτικό. 

Μπορεί ο καθένας να διαπιστώνει  ότι η Πατρίδα μας άλλαξε σελίδα. 

Η Πατρίδα μας γίνεται πιο ισχυρή οικονομικά, γεωπολιτικά, αμυντικά.

Δρομολογήσαμε δυναμική, αποφασιστική ενίσχυση των Ενόπλων μας Δυνάμεων. 

Καταστήσαμε απόρθητα τα σύνορά μας. 

Και δεν το  κρύβω. 

Είμαι περήφανος, πολύ περήφανος που συμμετείχα ως Αρχηγός της Πολεμικής μας Αεροπορίας στην υλοποίηση της απόφασης αυτής του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης.

Σε όλο αυτό το διάστημα, αποδείξαμε ότι η Ελλάδα προχωρά μπροστά με εθνική αυτοπεποίθηση.  

Υπερασπίζεται με συνέπεια και τόλμη τα εθνικά μας συμφέροντα, την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Ο κ.Μπλιούμης ανέφερε επίσης πως « Οι ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου θα έχουν  ευρωπαϊκό, αλλά  και εθνικό αποτύπωμα. 

Αναμφίβολα, θα έχουν πολύ μεγάλη σημασία για την προώθηση των εθνικών μας συμφερόντων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.  

Γιατί  οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας στην Ευρώπηείναι ταυτόσημες με το εθνικό συμφέρον και το συλλογικό καλό. 

Αλλά και διότι η  Νέα Δημοκρατία μπορεί να βάζει υψηλούς στόχους και να τους πετυχαίνει.

Έχει, άλλωστε, και το προνόμιο να είναι το πιο ισχυρό κόμμα εντός του Ε.Λ.Κ., που είναι η μεγαλύτερη πολιτική οικογένεια στην Ευρώπη. 

Και αυτό είναι σημαντικό για την Πατρίδα μας, καθώς έτσι μπορούμε να επηρεάζουμε τις ευρωπαϊκές εξελίξεις. 

Χρειάζεται λοιπόν να παραμείνει ισχυρό το ΕΛΚ και ισχυρή στους κόλπους του η Νέα Δημοκρατία.   

Να είμαστε ανάχωμα στον ευρω-σκεπτικισμό και τα άκρα. 

Να είμαστε στην πρωτοπορία των δυνάμεων για μια Ευρώπη με ισχυρό πυλώνα Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Άμυνας. 

Μια Ευρώπη πιο πολιτική και πιο κοινωνική.  

Ο κ. Μπλιούμης  έκλεισε την ομιλία του μιλώντας σε προσωπικό τόνο: «Ως Ίκαρος -σε αλλεπάλληλες αναχαιτίσεις και αερομαχίες- έμαθα να αψηφώ τον κίνδυνο για να υπηρετώ το απαραβίαστο των συνόρων μας, τα δίκαια και τα δικαιώματα του Ελληνισμού. 

Ως στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων συμμετείχα στην οργάνωση και την υλοποίηση επιχειρήσεων Έρευνας - Διάσωσης, Αεροπυρόσβεσης και  Αεροδιακομιδών, στην προσφορά κοινωνικού έργου. 

Ως Αρχηγός της Πολεμικής μας Αεροπορίας με σπουδαίους συνεργάτες δράσαμε,με την αποτελεσματικότητα που χρειαζόταν, έτσι ώστε -συνεπείς στις αποφάσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη- να φέρουμε  τα Rafale στη χώρα μας σε λιγότερο από ένα χρόνο, να προχωρήσουμε στην αναβάθμιση των F-16 VIPER, να μπούμε στο πρόγραμμα για την προμήθεια των F-35. Στο ίδιο διάστημα δημιουργήσαμε το Διεθνές Εκπαιδευτικό Κέντρο Πτήσεων στην Καλαμάτα, καθιστώντας την Ελλάδα διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο.

Αυτή την εμπειρία φιλοδοξώ να αξιοποιήσω ως Ευρωβουλευτής, με όραμα μια ισχυρή και περήφανη Ελλάδα σε μια Ευρώπη που εξελίσσεται. 

Πιστεύω ότι μέσα από τις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας, μέσα από το κόμμα του  αυθεντικού ευρωπαϊκού προσανατολισμού και του γνήσιου πατριωτισμού, μπορώ να συμβάλλω στο κοινό μας όραμα για μια Ελλάδα που γίνεται οικονομικά ισχυρή, αμυντικά απόρθητη και κοινωνικά συνεκτική. Μια Ελλάδα που πάει σταθερά μπροστά. 

Με ισχυρή ανάπτυξη και εθνική αυτοπεποίθηση. 

Με φωνή που ακούγεται και μετριέται σοβαρά στις Βρυξέλλες, στο Κογκρέσο στην ευρύτερη γειτονιά μας. 

Μια Ελλάδα με περήφανους Έλληνες. 

Με αυτές τις σκέψεις ζητώ να είμαστε όλοι και όλες στις κάλπες της 9ης Ιουνίου. 

Ζητώ ψήφο στη Νέα Δημοκρατία. 

Ζητώ τον ένα σταυρό σε μένα. 

Όλες και όλοι μαζί ενώνουμε δυνάμεις απογειώνουμε την Ελλάδα».

Στην ομιλία του κ. Μπλιούμη στην Ελασσόνα παραβρέθηκαν, οι βουλευτές της ΝΔ στο νομό Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, Χρήστος Καπετάνος και Μάξιμος Χαρακόπουλος, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Ελασσόνας Φρόσω Καρκαβανίδου- Σκρέτα και Νίκος Παλάσκας, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΕΠ Λάρισας Θωμάς Κίτσης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και της παράταξης «ΑλλάΖουμε» Θανάσης Μπίζιος, ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ελασσόνας Γιώργος Γιαννούλας, ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος Διονύσης Μπαλούκας, ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, ο Δασάρχης Ελασσόνας Χρήστος Αναστόπουλος, ο πολιτευτής με τη ΝΔ Νίκος Ντόλας, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, καθώς και πλήθος κόσμου. 

A.N.
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.