Στο Λιβάδι Ελασσόνας πραγματοποιήθηκε τη τελευταία συνάντηση του έργου Rural Women’s Clubs

 Ο Αγροτικός Μεταποιητικός Γυναικείος Συνεταιρισμός Λιβαδίου, «Ο Σοφράς», διοργάνωσε τη τελευταία συνάντηση των κρατών–μελών (Πολωνίας, Κύπρου και Ελλάδας) του έργου Rural Women’s Clubs-Locally Active in Tradition and Tourism (Αγροτικοί Γυναικείοι Σύλλογοι-Τοπικά ενεργοί στις παραδόσεις και τον Τουρισμό). Το έργο χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ και στόχος του είναι η ανάδειξη των τοπικών παραδόσεων, της τοπικής γαστρονομίας και της τουριστικής ανάπτυξης των αγροτικών περιοχών και πως η τοπική κοινωνία εκπαιδεύεται μέσα από αυτές τις δραστηριότητες.

Η συνάντηση έλαβε χώρα στο Λιβάδι Ελασσόνας ξεκινώντας με την υποδοχή των φιλοξενούμενων την Παρασκευή 17/05/2024 και έληξε τη Δεύτερα στις 20/05/2024 με την αποχώρηση τους. Από την Κύπρο συμμετέχουν ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας και η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας. Από την Πολωνία συμμετέχουν ο Γυναικείος Σύλλογος της Jesionka και ο εκπαιδευτικός οργανισμός Dobre Kadry.

Την πρώτη μέρα της συνάντησης η ομάδα έργου συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο γυναικείος συνεταιρισμός για την τοπική κοινότητα με θέμα «Σύνδεση με την άυλη κληρονομιά του τόπου μας». Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε ομάδες και παρουσίασαν ένα στοιχείο της λαϊκής παράδοσης του κάθε τόπου. Εκτός από τις παραδόσεις του Λιβαδίου, παρουσιάστηκαν ήθη και έθιμα από τις ομάδες της Κύπρου και της Πολωνίας. Η κουλτούρα και τα έθιμα των άλλων κρατών έκανε την εκδήλωση ακόμα πιο ενδιαφέρουσα. Τέλος, στο κοινό μοιράστηκε το εκτυπωμένο βιβλιαράκι τοπικών παραδόσεων που δημιουργήθηκε από την ομάδα έργου.

Α.Ν.
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.