Στην Κοινωνική Λοταρία της Ελληνικής Λέσχης Βιβλίου δώρισαν έργα τους οι Ελασσονίτησσες Θωμαή Κόντου και Λιάνα Κρανιώτου

Η Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου (ΕΛΒΙ), διοργάνωσε και φέτος την Κοινωνική Λοταρία 2024.

Από τα έσοδα της φετινής Κοινωνικής Λοταρίας ( η οποία και έγινε στις 21.6.2024) θα προκύψει ο εμπλουτισμός της Δανειστικής Βιβλιοθήκης του 4ου Πειραματικού Λυκείου Τρικάλων “Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης).

Το βιβλίο είναι φίλος, αναφέρεται στην ιστοσελίδα τους.

Μαζί του ταξιδεύεις στη σκέψη, στη φαντασία, στο συναίσθηµα. Μαζί του η στιγµή γίνεται µεγάλη κι ο χρόνος µοναδική εµπειρία.

Το καλό βιβλίο µιλάει στην ψυχή, γράφει ιστορία, πλέει σε νέους πολιτισµούς, ταξιδεύει σε εικόνες, διαπερνά ουρανούς, διασχίζει τον πλούτο της γνώσης για να αγκυροβολήσει στην καρδιά του αναγνώστη.

Στο κάλεσμα της για χορηγίες η λέσχη κεντράρει στα λόγια του Σαίντ Εξυπερύ: "Να είσαι άνθρωπος σημαίνει να είσαι υπεύθυνος. Να νιώθεις ότι κι εσύ βάζοντας τη δική σου πέτρα βοηθάς στο χτίσιμο του κόσμου" -Γίνε Χορηγός Με όποιον τρόπο ενισχύσεις το έργο μας, ένα θα πετύχουμε. Πολιτισμό.

Σ΄ αυτή τη διοργάνωση, ανταποκρινόμενες με ευαισθησία, στο κάλεσμα της λέσχης, δώρισαν έργα τους, οι εικαστικοί Θωμαή Κόντου και Λιάνα Κρανιώτου, ευχόμενες παράλληλα στην επόμενη λοταρία βιβλίου, ο κόσμος της τέχνης να είναι πολλαπλά παρόν.

Οι χορηγοί ήταν 77 και συγκεντρώθηκαν συνολικά 431 δώρα.

Από τον κόσμο της τέχνης συμμετείχαν οι: Το Ίδρυμα Θεοχαράκη, το Μουσείο Μπενάκη, η γκαλερί Ζουμπουλάκη, το Μέγαρο Μουσικής, η φωτογράφος Μαρίνα Βερνίκου, ο γλύπτης Στάθης Αλεξόπουλος, οι εικαστικοί Θωμαή Κόντου και Λιάνα Κρανιώτου.

Α.Ν.
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.