Στο διεθνές φεστιβάλ "KOZARSKO KOLO" στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη θα συμμετάσχει η Ακαδημία Έρευνας Παραδοσιακών Χορών Ελασσόνας

Στο διεθνές φεστιβάλ "KOZARSKO KOLO" το οποίο διοργανώνεται στην πόλη Prijedor της Βοσνίας Ερζεγοβίνης θα συμμετάσχει χορευτική ομάδα της Ακαδημίας το διάστημα 25 Ιουνίου - Ιουλίου 2024.
Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του CIOFF και σύμφωνα με τους διοργανωτές «Το διεθνές φολκλορικό φεστιβάλ "Kozarsko kolo" έχει ως αποστολή να παρουσιάσει την κουλτούρα των επισκεπτόμενων ομάδων από όλο τον κόσμο στους πολίτες του Prijedor και των γύρω δήμων, αλλά και να μυήσει τους καλεσμένους στις παραδόσεις του Kozare και του Potkozarje. Εκτός από τις συναυλίες όπου οι καλεσμένοι παρουσιάζονται με τα χορευτικά, μουσικά ή τραγουδιστικά τους προγράμματα, δίνεται πάντα ιδιαίτερη προσοχή σε κοινωνικά ευαίσθητες κατηγορίες της κοινωνίας, όπως τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι. Επίσης, στο πλαίσιο του φεστιβάλ διοργανώνονται επιπλέον εκδηλώσεις, όπως στρογγυλά τραπέζια, συνέδρια, εκθέσεις, βραδιές παραδοσιακής κουζίνας, καθημερινές παραστάσεις, εκδρομές και ξεναγήσεις σε ιστορικά, πολιτιστικά, θρησκευτικά, οικονομικά και άλλα αξιοθέατα».
Στο φεστιβάλ θα συμμετάσχουν χορευτικές ομάδες από την Κολομβία, το Μεξικό, την Πολωνία, τη Βουλγαρία, τη Σερβία, την Κροατία καθώς και τοπικές ομάδες.
Η αποστολή της Ακαδημίας απαρτίζεται από 36 άτομα με αρχηγό αυτής τον χοροδιδάσκαλο Κόκκινο Ιωάννη.
Τα έξοδα του ταξιδιού καλύπτονται αποκλειστικά από τους ίδιους τους συμμετέχοντες.
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.