Γεώργιος Μπλιούμης: Σε εξέλιξη η παραγωγή πολεμικών drones από την Ελλάδα

 Ο Γεώργιος Μπλιούμης, υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και επίτιμος Αρχηγός ΓΕΑ μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την ευρωπαϊκή αμυντική πολιτική, κάνοντας ειδική μνεία στην πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για μία πιθανή έκδοση αμυντικού ευρωομoλόγου.

«Όπως ανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης, εισηγήθηκε να εκδοθεί ευρωομόλογο όπου θα χρηματοδοτούνται όλες οι χώρες κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να θωρακίσουν την άμυνά τους και παράλληλα την ίδρυση του Ταμείου Άμυνας, κάτι ανάλογο του Ταμείου Ανάκαμψης, προκειμένου να χρηματοδοτούνται όλες οι χώρες και να μην επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός», ανέφερε αρχικά ο κ. Μπλιούμης. Και συμπλήρωσε: «Έτσι, θα μπορούμε να θωρακίσουμε περισσότερο την χώρα μας και να βελτιώσουμε την αντιαεροπορική άμυνά μας με χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ερωτώμενος κατά πόσο είναι εφικτό να υλοποιηθεί η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού ο κ. Mπλιούμης εκτίμησε ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί. Παράλληλά, τόνισε ότι η υλοποίηση της ιδέας αυτής θα επιφέρει τόνωση κι εξυγίανση στην εγχώρια αμυντική βιομηχανία με νέες θέσεις εργασίας φέρνοντας κι ανάπτυξη

Μάλιστα ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΑ αποκάλυψε μιλώντας στον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη ότι είναι σε εξέλιξη η παραγωγή drones κι από την Ελλάδα. «Προχωράμε, καθώς γίνεται και έρευνα και υπάρχει και τεχνογνωσία, είναι σε εξέλιξη αυτά τα προγράμματα», είπε ο κ. Μπλιούμπης χαρακτηριστικά. Στην περίπτωση δε ενός σενάριου πολέμου κατά το οποίο η Ελλάδα θα δεχθεί μια τύπου επίθεση ανάλογη με αυτή του Ισραήλ από την Χαμάς με drones σύμφωνα με τον επίτιμο αρχηγό ΓΕΑ «η Ελλάδα μπορεί να απαντήσει ανά πάσα στιγμή, γιατί αναλύονται όλες οι τακτικές αναχαιτήσεις».

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.