TEDRA - Ισχυρή παρουσία στη διαχείριση αποβλήτων

Ο όμιλος TEDRA προσφέρει πλήρως καθετοποιημένες υπηρεσίες. Τα εξειδικευμένα στελέχη του σχεδιάζουν, μελετούν, κατασκευάζουν και συντηρούν έργα υποδομής όπως δίκτυα αποχέτευσης, δίκτυα ύδρευσης, οδοποιία, αντιπλημμυρικά έργα, βιομηχανικά κτίρια, εγκαταστάσεις επεξεργασίας αστικών και βιομηχανικών αποβλήτων με αερόβια και αναερόβια τεχνολογία, εγκαταστάσεις επεξεργασίας ιλύος με ηλιακή και θερμική ξήρανση, εγκαταστάσεις επεξεργασίας πόσιμου νερού. 

Υιοθετώντας τις αρχές της κυκλικής οικονομίας, ισχυρή παρουσία υπάρχει και στον κλάδο διαχείρισης αποβλήτων, διαθέτοντας δύο ιδιόκτητες μονάδες επεξεργασίας αποβλήτων, στην Ελασσόνα Ν. Λάρισας και στο Πλατύ Ν. Ημαθίας. 

Συγκεκριμένα, η μονάδα κομποστοποίησης και ανακύκλωσης ΑΕΚΚ στην Ελασσόνα, έχει ως βασικές δραστηριότητες την παραγωγή οργανικού εδαφοβελτιωτικού με τη μέθοδο της κομποστοποίησης, καθώς και την επεξεργασία ΑΕΚΚ (απόβλητα από εκσκαφές, κατασκευές και κατεδαφίσεις). 

Η παραγωγική μονάδα FERTECH PRODUCTION με έδρα το Πλατύ, ειδικεύεται στον τομέα της διαχείρισης οργανικών αποβλήτων με κύρια βασική επιχειρηματική δραστηριότητα την παραγωγή οργανικών και οργανοχημικών λιπασμάτων. 

Πέραν της παραγωγικής διαδικασίας που λαμβάνει χώρα, η FERTECH PRODUCTION διαθέτει μία αυτοματοποιημένη μονάδα συσκευασίας, όπου τα λιπάσματα συσκευάζονται σε σάκους των 25, 30 και 40 κιλών και μεγασάκους και στη συνέχεια διοχετεύονται στην ελληνική αγορά μέσω της FERTILISTRADE, της εμπορικής εταιρείας και μέλος του ομίλου TEDRA. 

Ποια είναι η σχέση του ομίλου TEDRA με τη διαχείριση ιλύος από εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων (ΕΕΛ);

Η διαχείριση ιλύος που παράγεται σε ΕΕΛ αποτελεί ανέκαθεν έναν από τους τομείς υπεροχής του ομίλου που βοήθησε σημαντικά στην αναγνωρισιμότητά του. Τα τελευταία δεκαπέντε (15) χρόνια συνεργαζόμαστε με περισσότερες από δέκα (10) Δ.Ε.Υ.Α. σε ολόκληρη την Ελλάδα, αναλαμβάνοντας την κατασκευή μονάδων ξήρανσης και αναβάθμισης των ΕΕΛ, τη λειτουργία, τη συντήρηση των εγκαταστάσεων, καθώς και τη μεταφορά και διαχείριση ιλύος που παράγουν. Με τις παρεχόμενες υπηρεσίες, το πρόβλημα της διαχείρισης της ιλύος μετατρέπεται σε διεργασία παραγωγής οργανικών και οργανοχημικών λιπασμάτων στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις μας. Με τη συνεχή χρήση τεχνολογιών αιχμής, οικοδομούμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τις Δ.Ε.Υ.Α. και γενικότερα με τους παραγωγούς αποβλήτων.

Όντας μία θεσσαλική εταιρεία, εφαρμόζετε τις υπηρεσίες διαχείρισης ιλύος από εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων (ΕΕΛ);

Ο όμιλος TEDRA κατασκευάζει τη Μονάδα Ηλιακής Ξήρανσης Ιλύος Λάρισας με χρονοδιάγραμμα περαίωσης έργου τον Μάρτιο του 2025, όπου θα ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία και κατόπιν πενταετής συντήρηση και λειτουργία. Το έργο, το οποίο συγχρηματοδοτείται από́ το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας καθώς και ιδίους πόρους της Δ.Ε.Υ.Α. Λάρισας, προβλέπει την ξήρανση της ιλύος που παράγεται στην ΕΕΛ Λάρισας, καθώς και σε γειτονικές ΕΕΛ. Εκτιμάται ότι την προσεχή 20ετία η ετήσια παραγωγή ξηραμένης ιλύος από την ΕΕΛ Λάρισας θα είναι της τάξης των 1.540 tn. Τα οφέλη του έργου είναι σημαντικά για την τοπική κοινωνία. Εκτός του ανθρώπινου δυναμικού που θα απασχοληθεί κατά τη διάρκεια της κατασκευής και συντήρησης, θα προκύψει σημαντική μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης για τη διαχείριση της ιλύος και επιπρόσθετα, το τελικό προϊόν δύναται να χρησιμοποιηθεί στη γεωργία ή σαν εναλλακτικό καύσιμο.

Πηγη: eleftheria.gr
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.