Καπετάνος στην υποδοχή της Κάρας του Αγίου Παντελεήμονα στη Γιάννουλη: «Με σύμμαχο την πίστη μας, ξεπερνάμε όλες τις δυσκολίες της ζωής»

Η Γιάννουλη φόρεσε τα γιορτινά της και γιόρτασε τα 50 χρόνια από τα εγκαίνια του Ιερού Ναού του Πολιούχου της, Αγίου Γεωργίου, υποδέχόμενη την Τιμία Κάρα του Αγίου Παντελεήμονα από την Ιερή Μονή Παναχράντου, Άνδρου.

Η υποδοχή της Τιμίας Κάρας πραγματοποιήθηκε στην είσοδο της πόλης και στη συνέχεια οδηγήθηκε στον Ιερό Ναό όπου τελέστηκε πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου και του Επισκόπου Μαγνησίας Αυστραλίας, κ. Χριστόδουλου.


Στην υποδοχή της Τιμίας Κάρας παρευρέθηκε και ο βουλευτής του νομού Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Καπετάνος, ο οποίος τη συνόδευσε ανάμεσα σε πλήθος πιστών μέχρι τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου όπου προσκύνησε και παρακολούθησε τον αρχιερατικό εσπερινό.


«Με κατάνυξη και ευλάβεια υποδεχτήκαμε στη Γιάννουλη την Τιμία Κάρα του Αγίου Παντελεήμονα από την Ιερή Μονή, Παναχράντου της Άνδρου. 


Η πίστη μας είναι η ελπίδα σε ένα καλύτερο αύριο, είναι αυτή που κράτησε το έθνος μας ζωντανό να συνεχίζει τη λαμπρή ιστορία του μέσα στους αιώνες. 


Είναι οι αξίες που μας μεγάλωσαν οι πρόγονοι μας. Η ζωή μας έχει αποδείξει ότι είναι γεμάτη δυσκολίες τις οποίες όμως με όπλο την πίστη μας ξεπερνάμε, όπως συνέβη πρόσφατα και στους κατοίκους της περιοχής αυτής. 


Ο Άγιος Παντελεήμονας να σκέπει την πόλη της Γιάννουλης και όλους τους κατοίκους της», όπως δήλωσε ο Λαρισαίος βουλευτής κατά την έξοδο του από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.