Περιφέρεια Θεσσαλίας: Διενέργεια γενικού δολωματικού ψεκασμού στους Δήμους Τεμπών και Ελασσόνας

   Η ΔΑΟ ΠΕ Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία συλλήψεων δάκου στο δίκτυο παγίδων, την πορεία του ελαιοκάρπου και την ανάγκη να προστατευθεί ο ελαιόκαρπος από το δάκο, προχωρά στη διενέργεια του 1ου γενικού δολωματικού ψεκασμού   από  05-7-2024   στους Δήμους Τεμπών και Ελασσόνας και συγκεκριμένα στις παρακάτω Τοπικές Κοινότητες: Ελάτεια, Μακρυχώρι, Συκούριο, Νέσσωνα, Καλοχώρι, Κυψελοχώρι, Όσσα, Πουρνάρι, Ιτέα, Παραπόταμος, Ευαγγελισμός, Αμπελάκια και Τέμπη του Δήμου Τεμπών, και Πραιτώρι, Συκέα, Παλαιόκαστρο και Ευαγγελισμό του Δήμου Ελασσόνας.

Υποχρεούνται οι ελαιοπαραγωγοί, που έχουν ελαιοκτήματα στις ψεκαζόμενες περιοχές, να παραβρίσκονται στα κτήματά τους κατά την ημέρα του ψεκασμού, ώστε να διαπιστώσουν τον ψεκασμό.    

Παρακαλούνται οι μελισσοκόμοι και οι κτηνοτρόφοι να απομακρύνουν τα μελισσοσμήνη τους και τα ζώα τους από τις ψεκαζόμενες περιοχές, προς αποφυγή τυχόν δηλητηριάσεων.

Επισημαίνεται στους βιοκαλλιεργητές ότι, σύμφωνα με την υποχρέωση τους από την ένταξη τους στο πρόγραμμα Βιοκαλλιέργειας, θα πρέπει να σημάνουν τα κτήματά τους για την αποφυγή ψεκασμού από τα συνεργεία δακοκτονίας.  
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.