Προβάλλεται στη Λάρισα η ταινία «Νυχτερινός Εκφωνητής» όπου πρωταγωνιστεί η Ελασσονίτισσα Μαργαρίτα Αμαραντίδη

 Προβάλλεται αύριο Κυριακή 7 Ιουλίου στις 11:15 το βράδυ στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ, η νέα ταινία του Ρένου Χαραλαμπίδη με τίτλο «Νυχτερινός Εκφωνητής».

Είναι η πέμπτη ταινία μεγάλου μήκους του Ρένου Χαραλαμπίδη, η οποία είναι ένας ρομαντικός φόρος τιμής στο ραδιόφωνο και στις ομορφιές της Αθήνας, και παράλληλα ένας γλυκόπικρος στοχασμός επάνω στους ματαιωμένους έρωτες και στις χαμένες ευκαιρίες της ζωής. 

Στην προβολή της ταινίας θα παραβρίσκεται ο Ρένος Χαραλαμπίδης, σκηνοθέτης της ταινίας, για να προλογίσει και να μας ταξιδέψει με τις σκέψεις του στο βαθύτερο νόημα της νέας του ταινίας και τους έρωτες που έμειναν στο χρόνο.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί η Ελασσονίτισσα Μαργαρίτα Αμαραντίδη, η οποία παραχώρησε συνέντευξη στο σταθμό μας, μιλώντας για την ταινία, αναφέροντας τα εξής:

Η συνεργασία μου με τον Ρένο είναι ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί στην καλλιτεχνική μου πορεία ως τώρα, από πλευράς συνεργασίας, βάθους, πίστης. Είναι πολύ ωραίο να συνεργάζεσαι με ανθρώπους που ταιριάζεις και ακόμα καλύτερα με φίλους. 

Νιώθω  τεράστια τύχη που μου εμπιστεύτηκε αυτόν τον ρόλο στον Νυχτερινό Εκφωνητή ο Ρένος. Αυτή η ταινία θα αφήσει ιστορία, είναι μια ιστορική παρακαταθήκη για πολλούς λόγους και φυσικά διαχρονική διότι περίεχει τόσους εύγλωττους συμβολισμούς για τον μικρόκοσμο της ύπαρξης μας. 

Ναι, είναι ο πρωταγωνιστικός ρόλος αυτός που παίζω: το κορίτσι του τηλεφωνητή, η μπαλαρίνα. Έχει όμως μια ιδιαιτερότητα ο τρόπος που φτιάχτηκε αυτή η εξιδανικευμένη ύπαρξη, αυτό το μυθικό ερωτικό πλάσμα: παίζεται από δυο γυναίκες, χωρίς πότε όμως να βλέπουμε το ξεκάθαρα το προσώπο τους. Ούτε του ρόλου φυσικά. Κι έτσι παραμένει στη φαντασία μας, αυτή μόνο μπορεί να δώσει πρόσωπο και εικόνα. 

Για μένα ήταν τεράστια η πρόκληση, πέρα από τη συγκίνηση που μου προκάλεσε η ιστορία αυτού του ρόλου. Με ενθουσίασε η ιδέα ότι δε θα έπαιζα αυτόν τον ρόλο με τη φυσική μου παρουσία, παρά μόνο με τη φωνή μου. Απελευθερώθηκα εντελώς από την εικόνα μου, μπορούσα να είμαι ακόμα πιο ελεύθερη. Και συγχρόνως θέωρω ότι βάζει επί τάπητος την ουσία της ηθοποιίας (του ποιείν ήθος δηλαδή). 

Έπαιξε ρόλο βέβαια και το ότι τα τελευταία χρόνια δίνω τη φωνή μου σε διαφημιστικά. Όποτε έχω μεγάλη εμπειρία πια στην απόδοση κειμένων με τη φωνή μου. Είμαι αυτό που λένε voiceover artist! 

Το να είσαι παιδί της επαρχίας, όπως εγώ, δεν αποτελεί ούτε πρόβλημα, ούτε προνόμιο. Τις ευκαιρίες τις δημιουργούμε κατά κύριο λόγο μόνοι μας πιστεύω. Το «θέλω» μας πάντα βρίσκει τρόπους. Όταν οι άνθρωποι θέλουν, μοιάζουν στη φύση, γίνονται θύελλες και καταιγίδες, κάνεις και τίποτα δε τους σταματά. Η φύση κάνει πάντα τη σωστή επιλογή. 

Μαργαρίτα Αμαραντίδη

Η κάθε γενιά θεωρώ πρέπει να δείχνει εμπιστοσύνη στην επόμενη. Το να δασκαλεύουμε τα παιδιά μας να γίνουν σαν κι εμάς πιστεύω τα πάει πίσω. Μπορούμε να τα εμπνεύσουμε με τα καλά στοιχεία του χαρακτήρα μας, αλλά δε μπορούμε να αποφασίζουμε για αυτά. Ο καθένας μας έχει τον δρόμο του, που δε περπατιέται με «δανεικά» παπούτσια.

Πράγματι τελευταία ασχολούμαι πολύ περισσότερο με τη μουσική από ποτέ. Μου δίνει τεράστια χαρά. Νιώθω ότι έτσι συμπληρώνεται ένα κομμάτι του εαυτού μου που έλλειπε και ένα πολύ αναγκαίο κομμάτι της καλλιτεχνικής μου προσωπικότητας. Δε χάνω ευκαιρία να τραγουδάω και να παίζω μουσική μαζί με άλλους κι όταν έρχομαι Ελασσόνα, πάω στη στην πρόβα της φιλαρμονικής για τη χαρά της μουσικής. Ευχαριστώ τον μαέστρο της που με δέχεται, με την ευκαιρία να πω πολύ τυχερά αυτά τα παιδιά σε αυτή τη μουσική παρέα και παίζω τρομπέτα για τη χαρά της μουσικής.

Είναι αλήθεια, η ταινία μας πάει πολύ καλά, και όλο και περισσότερες αίθουσες χρειάζονται για το κοινό της. Από τις 7/7 θα βρίσκεται και στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ. Μάλιστα την ταινία στην πρεμιέρα της στη Λάρισα, θα την προλογίσει ο ίδιος ο σκηνοθέτης. Να μη τη χάσετε!! Είναι να ποίημα! Κι ο Ρένος θα είναι εκεί για να σας βάλει στον κόσμο του. 

Μαργαρίτα Αμαραντίδη

Μαργαρίτα Αμαραντίδη

*** Οι φωτογραφίες είναι του Λάμπρου Ρουμελιώτη και είναι από την ηχογράφηση του τραγουδιού της ταινίας στα Andart Studios (πρώην Finos Film).

Α.Ν. 

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.