Ήρωας αστυνομικός με σύζυγο από την Ελασσόνα έσωσε δύο παιδιά από φωτιά στα Γιαννιτσα
Το πρωί της Δευτέρας 1 Ιουνίου, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε σπίτι στην οδό Σαλαμίνος, στην περιοχή των Σφαγείων στα Γιαννιτσά.
Την είδηση έφερε στο φως το pellanews.gr, περιγράφοντας την άμεση και σωτήρια επέμβαση ενός αστυνομικού της ΟΠΚΕ Θεσσαλονίκης.
Ο Νίκος Γεωργιάδης, ο οποίος διαμένει στην ίδια γειτονιά, αντιλήφθηκε τον καπνό και κάλεσε αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Χωρίς να χάσει χρόνο, ανέλαβε δράση καθώς συνειδητοποίησε ότι μέσα στο κτίριο βρίσκονταν δύο παιδιά, μαθητές Γυμνασίου και Δημοτικού, των οποίων οι γονείς έλειπαν στην εργασία τους.
Κρατώντας έναν φορητό πυροσβεστήρα, κατάφερε να μπει στο σπίτι και να απομακρύνει τα παιδιά με ασφάλεια προτού οι φλόγες επεκταθούν.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατέφθασαν πολύ γρήγορα στο σημείο για να ολοκληρώσουν την κατάσβεση, αποτρέποντας τα χειρότερα χάρη στην αρχική ηρωική προσπάθεια του αστυνομικού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νίκος Γεωργιάδης είναι σύζυγος της Μαρίας Χρ. Κουλουκτσή, η οποία κατάγεται από την Κοκκινόγη Ελασσόνας.
Με αφορμή το περιστατικό, ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κοκκινόγης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία συγχαίρει δημόσια τον αστυνομικό, χαρακτηρίζοντάς τον παράδειγμα προς μίμηση για την αυτοθυσία που επέδειξε ρισκάροντας τη ζωή του για να σώσει τα δύο παιδιά.
Ανδρέας Νικούλης
