Επιστροφή στις νίκες για την ΑΕΛ

 Βρίσκοντας σημαντικό μέρος του καλού της εαυτού και βγάζοντας επιτέλους στο χορτάρι βασικά χαρακτηριστικά της ταυτότητας που είχε ως ομάδα πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος, η ΑΕΛ επέβαλε την παρουσία της στο AEL FC ARENA και με 3-0 επί του Ηρακλή Λάρισας ξεκίνησε με το δεξί τον β’ γύρο, επιστρέφοντας στην 2η θέση της βαθμολογίας.

Με μια θερμή ανακοίνωση καλωσόρισε φιλάθλους και ΑΕΛ στο AEL FC ARENA ο Ηρακλής Λάρισας, που μόλις στο 2ο λεπτό έβαλε δύσκολα στον Σουλούκο, με δυνατό σουτ του Κέρι εκτός περιοχής, το οποίο έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο νεαρός γκολκίπερ των «βυσσινί».

Απάντηση προσπάθησε να δώσει στο 5’ ο Κώστας Παπαγεωργίου, αλλά το αριστερό σουτ που επιχείρησε μετά από κόρνερ του Πλέγα έφυγε αρκετά άουτ, ενώ ένα λεπτό μετά το γύρισμα του Μαϊδανού στην περιοχή του Ηρακλή ήταν πιο δυνατό απ’ όσο θα ήθελαν Ογκμπόε και Νίνο που καιροφυλακτούσαν…

Κάπως έτσι ο αγώνας ξεκίνησε δυνατά, υπό τους ήχους των ασταμάτητων συνθημάτων των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΛ από την Θύρα 1 του γηπέδου, που έδινε ρυθμό στο 4-3-3 των «βυσσινί» του Παναγιώτη Γκουτσίδη, έναντι του 4-2-3-1 των «κυανολεύκων» του Χρήστου Χατζηλιάδη!

Ήδη στο δέκατο λεπτό είχαν γίνει 5-6 τελικές προσπάθειες στις δύο εστίες, δύο εκ των οποίων από τους γηπεδούχους, χωρίς όμως να καταγραφεί και η μεγάλη ευκαιρία για γκολ…

Πάνω στην συμπλήρωση 15 λεπτών αγώνα είχαμε και τις πρώτες διαμαρτυρίες, με τον Σιντόρη να βάζει την σφυρίχτρα στο στόμα αλλά να μην καταλογίζει το πέναλτι που ζήτησε η ΑΕΛ για ανατροπή του Πλέγα εντός περιοχής, ενώ αμέσως μετά βγήκε στον ίδιο παίκτη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Λίταινα!

Με τους φιλοξενούμενους να πατούν καλύτερα πάντως στη μεσαία γραμμή και να περιορίζουν τον Ηρακλή σε παθητικό ρόλο, ήρθε και η πρώτη μεγάλη ευκαιρία τους στο 20’, όταν ο Νίνο έβγαλε με περίφημη κάθετη πάσα τον Κώστα Παπαγεωργίου, το σκάψιμο του οποίου πρόλαβε στην έξοδο ο Φαρμάκης, κρατώντας το μηδέν για την εστία του.

Ακολούθησε στο 24’ ένα ακόμη σταθερό μπλοκάρισμα του Φαρκάκη σε δυνατό συρτό σουτ του ίδιου παίκτη, ενώ στο 25’ ήταν ο Σουλούκος που είπε «όχι» στον Γκαρσία, μετά από εκτέλεση φάουλ του Λίταινα…

Κάπου εκεί, δεδομένου ότι άλλαξε η ώρα, αλλά όχι και η ώρα έναρξης των αγώνων, ο διαιτητής διέταξε cooling brake, με τον κόσμο να ευελπιστεί ότι θα συνεχίσει να βλέπει τον ίδιο καλό ρυθμό στο παιχνίδι!

Κι όχι μόνο τον είδε, αλλά είδε μαζί και το 0-1 με ένα εξαιρετικό γκολ του Κώστα Παπαγεωργίου στο 31’, με κεφαλιά ψαράκι έπειτα από ταχύτατη ανάπτυξη του Νίνο και περίφημη χαμηλή σέντρα του Θανάση Παπαγεωργίου, που επέστρεψε στη δράση με ασίστ…

Η ΑΕΛ συνέχισε στο ίδιο τέμπο, με ανεβασμένη την ψυχολογία της και στο 45’ ο Ογκμπόε έγραψε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι το 0-2, με την εσχάτη των ποινών να καταλογίζεται σε ξεκάθαρο χέρι αμυντικού (κάτι σαν μπλοκ στο μπάσκετ) μετά από σουτ του Νικολιά μπροστά στα μάτια του Σιντόρη!

Αυτό έμελλε φυσικά να είναι και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου…

Όπως αναμενόταν, με το ξεκίνημα της επανάληψης και παρά τη νέα αλλαγή του Ηρακλή, η ΑΕΛ είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και δύο φορές, μια με τον Μαϊδανό και μια με το Νίνο, υποχρέωσε τον Φαρμάκη να επέμβει.

Ταυτόχρονα, με ακατάπαυστα τρεξίματα αντιμετώπιζε με επιτυχία την προσπάθεια των γηπεδούχων να αντιδράσουν και να κερδίσουν μέτρα στο γήπεδο, πλησιάζοντας πιο συχνά την εστία του Σουλούκου.

Η εικόνα αυτή έδωσε την δυνατότητα στον Γκουτσίδη να διαχειριστεί με άνεση τις αλλαγές του και στους Μαυριά και Νίνο να απειλήσουν ακόμα δύο φορές τους αντιπάλους τους με τρίτο γκολ…

Ωστόσο, δεν άργησε να έρθει κι αυτό και μάλιστα με υπέροχο τρόπο από την συνεργασία δύο αλλαγών στο 77’, καθώς ο Πεντρόσο πέρασε υπέροχη πάσα στον χώρο στον Τσιριγώτη κι εκείνος περνώντας και τον Φαρμάκη έστειλε τη μπάλα στα ανυπεράσπιστα δίχτυα μέσα σε αποθέωση…

Από κει κι έπειτα ήταν εμφανές πως το παιχνίδι δεν είχε πολλά να προσφέρει, παρά μόνο ενδείξεις πως ο Ηρακλής είναι πλέον μια ομάδα που μπορεί να μην μπορεί να αντισταθεί ακόμα στην ΑΕΛ, αλλά έχει όλα τα φόντα να παραμείνει στην κατηγορία και χωρίς… περιπέτειες!

ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ: Φαρμάκης, Γκαλίτσιος (36’ λ.τ. Λαγωνίδης), Γιαννίτσης, Γκουγκούδης, Μπαλαμώτης, Χατζής, Λεσάι (46’ Χριστίδης), Λόπεζ Γκαρσία (80’ Μπόσιο), Κέρι, Λίταινας (85’ Ζαφειρίου), Κάσας (80’ Συρεγγέλας)
ΑΕΛ: Σουλούκος, Παπαγεωργίου Αθ., Μαϊδανός, Ηλιάδης, Γκοτζαμανίδης (75’ Κόλα), Θωμαϊδης, Πλέγας, Παπαγεωργίου Κ. (67’ Πεντρόσο), Νικολιάς (72’ Μαυριάς), Νίνο (75’ Αντράντα), Ογκμπόε (72’ Τσιριγώτης)
Διαιτητές: Σιντόρης (Θεσπρωτίας), Βοηθοί: Ζήρδας (Δράμας), Δελλιός (Πέλλας), 4ος: Λεωνίδας (Τρικάλων)
Πηγή: formedia.gr
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.