Κόκκαλης στα Βρυσιά: Η κυβέρνηση αντί να στηρίξει τους αγρότες, σπέρνει… φωτοβολταϊκά στον εύφορο κάμπο

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την παντελή απουσία αποτελεσματικής αγροτικής πολιτικής, άσκησε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. και εκ νέου υποψήφιος κ. Βασίλης Κόκκαλης, κατά τις επαφές που είχε στα Βρυσιά Φαρσάλων.

Όπως τόνισε ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, «είναι εξωφρενικό να βλέπει κανείς ακόμη και σε μία τόσο εύφορη περιοχή όπως αυτή των Βρυσιών, να «σπέρνονται» φωτοβολταϊκά πάνω σε γη υψηλής παραγωγικότητας. Και να γίνεται αυτό με τις ευλογίες της κυβέρνησης που κλείνει το μάτι στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα στο χώρο της ενέργειας, υπονομεύοντας το μέλλον του αγροτικού τομέα της χώρας.

Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δεσμευόμαστε πως από τις πρώτες ημέρες κιόλας της νέας προοδευτικής διακυβέρνησης, να βάλουμε φραγμούς σ’ αυτή την ξέφρενη κατάσταση, δίνοντας κίνητρα στους αγρότες να μείνουν στη γη τους και να παράξουν εθνικό πλούτο που θα φέρει ευημερία και στους ίδιους και στη χώρα.

Επιπρόσθετα, πρέπει να υπάρξουν άμεσα, δραστικά μέτρα αναχαίτισης της ερημοποίησης της υπαίθρου, όπως η καθιέρωση αγροτικού ρεύματος και αγροτικού πετρελαίου, η άμεση αλλαγή του κανονισμού ασφάλισης του ΕΛΓΑ και η μείωση της φορολογίας όπου κρίνεται αναγκαίο.
Σε μία χώρα… παροχής υπηρεσιών, οι μόνοι που έμειναν να παράγουν πρωτογενή πλούτο, είναι οι αγρότες. Επιβάλλεται να τους στηρίξουμε εάν θέλουμε την ανάπτυξη του τόπου μας» κατέληξε ο κ. Κόκκαλης.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.