Κατασκηνώσεις Κοκκινοπηλού: Άλλη μια παραχώρηση - ξεπούλημα σε συσκευασία πασχαλινού δώρου!

 «Για ακόμη μια φορά, ο απερχόμενος δήμαρχος Ελασσόνας, ονομάζει το ξεπούλημα δημοτικής περιουσίας, τουριστική ανάπτυξη. Το έκανε μια φορά με τον Ξενώνα της Καρυάς, το ακολουθεί τώρα και με την ανοιχτή δημοπρασία για την παραχώρηση των Κατασκηνώσεων Κοκκινοπηλού. Αλήθεια κύριε δήμαρχε, γιατί γι’ ακόμη μια φορά, φωτογραφικά, υιοθετείτε όρους ενδιαφερόμενου, κάνοντας τους βασικούς όρους του διαγωνισμού; Αλήθεια, πόσο ανοιχτή είναι μια δημοπρασία με τέτοιους όρους; Μάλλον θυμίζει πρακτική απευθείας ανάθεσης.

Καταρχήν για ακόμη μια φορά υιοθετείτε, ένα πολύ χαμηλό τίμημα για ενοίκιο -μόλις 1000 ευρώ ανά έτος- δηλαδή κάτι περισσότερο από 80 ευρώ ανά μήνα. Ξέρετε, δεν ενοικιάζετε τα 20 και πλέον στρέμματα μόνο, αλλά και τα κτίρια που υπάρχουν σε αυτά, άρα μάλλον η παραχώρηση είναι σε συσκευασία πασχαλινού δώρου! Μπορεί να χρειάζονται σημαντικές επισκευές, αλλά πραγματικά, δεν μπορεί μέσα από μια τέτοια διαδικασία να βγαίνει κερδισμένος μόνο ο ιδιώτης και όχι ο δήμος.
Η εκμίσθωση γίνεται με τον όρο να υπάρξει επένδυση 1,5 εκ. ευρώ, προκειμένου κάποιος να μπει στον διαγωνισμό. Εξ’ αυτού του όρου, αποκλείονται πολλοί ενδιαφερόμενοι που πιθανότατα να μπορούσαν να μπουν στην διαδικασία και έτσι να υπάρξει ανταγωνισμός και «χτύπημα» της τιμής του ενοικίου για τον δήμο, ανεβάζοντας τα οφέλη γι’ αυτόν. Τότε και μόνο τότε, θα μιλούσαμε για μια ανοιχτή διαδικασία. Εσείς από την πλευρά σας, θα έπρεπε να κάνετε αποτίμηση των επισκευών που χρειάζονται, ώστε το ποσό της επένδυσης να εκκινήσει από πολύ χαμηλότερη βάση. Έτσι θα εξασφαλιζόταν και ο ανταγωνισμός στην διαδικασία. Τώρα η διαδικασία είναι κλειστή και φωτογραφική.
Για ακόμη μια φορά ο απερχόμενος δήμαρχος δωρίζει περιουσία του δήμου, έναντι πινακίου φακής και πουλάει το αφήγημα της τουριστικής ανάπτυξης στους πολίτες της περιοχής. Η πρακτική του είναι γνωστή και δεν περνάει πλέον. Όσο και αν ο δήμαρχος και το προεδρείο, φιμώνει την αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο, εμείς θα έχουμε πάντα καθαρή φωνή και λόγο σε κάθε πρακτική ξεπουλήματος που μεθοδεύεται, λίγο πριν από τις εκλογές. Το πλήρωμα του χρόνου έρχεται και την επόμενη μέρα θα αλλάξουμε τις πρακτικές αυτές, λειτουργώντας με διαφάνεια και ξεκάθαρους όρους για το συμφέρον όλων».
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.