Ε. Λιακούλη: «Αστυνομία και Δικαιοσύνη να προστατέψουν τους Αγρότες μας»

 Την αγωνία των αγροτών για την έξαρση κλοπών στον ηλεκτρολογικό και λοιπό εξοπλισμό των αρδευτικών συστημάτων, ανέδειξε στη Βουλή η Γραμματέας  της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, διεκδικώντας, από όλους τους συναρμόδιους Υπουργούς, άμεσες ενέργειες.

Αναλυτικότερα, η Λαρισαία Βουλευτής κατέθεσε Ερώτηση προς την Κυβέρνηση, με αφορμή καταγγελίες αγροτών και δημοσιεύματα, βάσει του οποίων ηλεκτρολογικός εξοπλισμός από αρδευτικές εγκαταστάσεις στα χωράφια (π.χ. ρολόγια ρεύματος, καλώδια και ό,τι περιέχει χαλκό), αποτελούν στόχο κλοπών, με τους αγρότες να διεκδικούν αστυνομική προστασία των αγροτικών εγκαταστάσεων, καθώς και αντιμετώπιση του σχετικού παρεμπορίου.

Η Ευαγγελία Λιακούλη σημειώνει ότι «σε επικοινωνίες μου, με αγρότες του Δήμου Κιλελέρ, μου αναφέρθηκε πόσο οξύ είναι το πρόβλημα. Ενδεικτικά, στην Κοινότητα Μεγάλου Μοναστηρίου, πληροφορήθηκα πως εδώ και ένα μήνα, εξαιτίας του αφαιρεθέντος εξοπλισμού, δεν μπορούν να ποτίσουν, ότι έχουν ενημερώσει τους συναρμόδιους Φορείς αλλά το πρόβλημα –βάσει όσων μου περιέγραψαν- δεν αποκαταστάθηκε».

Επιπλέον, στην Ερώτηση παραθέτει στην Κυβέρνηση τα Άρθρα που ψηφίστηκαν στη Βουλή στις 30  Μαρτίου, με τα οποία τροποποιήθηκαν το Άρθρο 374 «Διακεκριμένη κλοπή» (με την προσθήκη της αφαίρεσης τμήματος «εξοπλισμού δικτύου μεταφοράς ή διανομής ηλεκτρικής ενέργειας ή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων και ακαθάρτων υδάτων») και το Άρθρο 394Α «Διακεκριμένη αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος» του Ποινικού Κώδικα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας ζητά από την Κυβέρνηση ξεκάθαρες απαντήσεις για:

- Τη δυσχερή θέση, στην οποία περιέρχονται αγρότες του Νομού Λάρισας εξαιτίας των διαδοχικών κλοπών υλικού από τα αρδευτικά συστήματα στις καλλιέργειές τους.

- Αριθμητικά δεδομένα για το συγκεκριμένο στάδιο εξέλιξης όλων των σχετικών υποθέσεων ενώπιον της Ελληνικής Αστυνομίας και ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης, ειδικά όσον αφορά το Νομό Λάρισας, ανά Δήμο και ανά Δημοτική Ενότητα και ανά έτος.

- Τη μη έγκαιρη αποκατάσταση καταστροφών εξαιτίας των κλοπών.

- Τον προβληματισμό για τη συνάφεια, επάρκεια και αποτελεσματικότητα των νέων διατάξεων, ως προς την πρακτική εφαρμογή τους στις συγκεκριμένες κλοπές.

- Την πρόσθετη ενίσχυση του νομικού πλαισίου, ειδικά εναντίον των κλοπών στον εξοπλισμό των αρδευτικών συστημάτων στις αγροτικές καλλιέργειες και εναντίον της αποδοχής και διάθεσης αντίστοιχων αντικειμένων.

- Το Σχέδιο της Πολιτείας για την προστασία των αγροτικών χωραφιών του Νομού Λάρισας και την ασφάλεια των πολύπαθων αγροτών» .

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.