Ευαγγέλου: «Τελειώνουμε με την στασιμότητα, οδηγούμε την Ελασσόνα στην ανάπτυξη» (φωτ-video)

Το Σάββατο 8 Απριλίου στις 20.30, στο θέατρο «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη», ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας και επικεφαλής της παράταξης «ΑλλάΖουμε» Νίκος Ευαγγέλου ανακοινώνει επίσημα την υποψηφιότητά του ως δήμαρχος Ελασσόνας για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο κ. Ευαγγέλου προχώρησε στην σχετική γνωστοποίηση σε συνέντευξη τύπου που έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης στην Λάρισα, αναλύοντας πτυχές του προγράμματος. Ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας και εκ νέου υποψήφιος, επεσήμανε πως «βάζουμε τέλος στην στασιμότητα των τελευταίων τεσσάρων ετών και στόχος μας είναι να οδηγήσουμε ξανά την Ελασσόνα σε τροχιά ανάπτυξης, με μια νέα δέσμη έργων που την επόμενη μέρα θ’ αλλάξει βηματισμό σε όλη την περιοχή». Σημείωσε πως στην προηγούμενη θητεία του, έγινε έργο που ξεπερνά τα 50 εκ. ευρώ και μάλιστα μέσα σε ένα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, όπως αυτό των μνημονίων. Υποστήριξε πως πλέον μπορούν να γίνουν περισσότερα καθώς η χώρα είναι σε τροχιά ανάπτυξης.

Αναφερόμενος στα μεγάλα έργα, δεσμεύτηκε πως θα επαναλειτουργήσει την Γαλακτοκομική Σχολή στο πρώην Καπνεργοστάσιο, προσθέτοντας και τον τομέα της Μελισσοκομίας. Επίσης θα ολοκληρώσει και θα λειτουργήσει το νέο κολυμβητήριο, ένα έργο πνοής για τον αθλητισμό στην Ελασσόνα. Ακολούθως ανέλυσε το πρόγραμμα της παράταξής του, το οποίο προβλέπει τη στήριξη των νέων ανθρώπων, ώστε ν’ αναστραφεί η κατάσταση του δημογραφικού προβλήματος της περιοχής. Επιπρόσθετα το πρόγραμμα προβλέπει έργα τα οποία θα αναβαθμίσουν τις ορεινές κοινότητες. Όμως, το μεγάλο στοίχημα για αυτή την θητεία θα είναι η αξιοποίηση του Ολύμπου, η οποία θ’ αλλάξει  τουριστική ταχύτητα στην περιοχή.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ο κ. Ευαγγέλου άσκησε δριμεία κριτική και στην σημερινή δημοτική αρχή, την οποία κατηγόρησε πως σταμάτησε έργα, όπως την Γαλακτοκομική Σχολή και το Κολυμβητήριο και παράλληλα έδειξε την ανεπάρκειά της στις κοινότητες που χτυπήθηκαν από τον σεισμό, καθώς ακόμη το 50% των ακατάλληλων σπιτιών δεν έχουν κατεδαφιστεί. «Τέσσερα χρόνια τώρα όχι μόνο δεν έχει γίνει ένα μεγάλο έργο στην Ελασσόνα, αλλά σταμάτησαν και όσα είχαν δρομολογηθεί. Η σημερινή δημοτική αρχή, φρόντισε μόνο για ρουσφέτια και εξυπηρετήσεις, ενώ παράλληλα είναι υπεύθυνη για φαινόμενα κατασπατάλησης, περίεργες αναθέσεις, και παραχωρήσεις, όπως αυτή του ξενώνα της Καρυάς, που ο δήμος θα πάρει «ψίχουλα» για 99 χρόνια! Αυτή η τραγική κατάσταση την επομένη των εκλογών, τελειώνει οριστικά», κατέληξε ο κ. Ευαγγέλου. 

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.