Παναγιώτης Νταής: «Υπόδειγμα ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πλατυκπάμπου παρά την παντελή έλλειψη στήριξης»

 Ως ένα υπόδειγμα επιτυχημένου συνεταιριστικού μοντέλου χαρακτήρισε τον Συνεταιρισμό Πλατυκάμπου για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την παραγωγή και τη διάθεση του σκόρδου ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος και υποψήφιος βουλευτής Του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Παναγιώτης Νταής ο οποίος επισκέφθηκε χθες τα γραφεία του συνεταιρισμού και συναντήθηκε με τον πρόεδρο και αντιδήμαρχο Κιλελέρ Γιάννη Κουκούτση και τους εργαζόμενους.

Ο κ. Νταής μετά τη συνάντηση του με τα στελέχη του Συνεταιρισμού δήλωσε πραγματικά εντυπωσιασμένος από τον τρόπο λειτουργίας του, τη σύνδεση του με τις διεθνείς αγορές, την καθαρή του στόχευση και την αποτελεσματικότητα που δίνει στα μέλη του συνεταιρισμού διέξοδο σε μια πραγματικά δύσκολη εποχή για τον πρωτογενή τομέα.

«Το συνεταιριστικό κίνημα είναι ίσως η μόνη διέξοδος για να παραμείνουν βιώσιμες οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις. Σε μια εποχή που ο πρωτογενής τομέας δοκιμάζεται, ο Συνεταιρισμός Πλατυκάμπου δείχνει το δρόμο για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους όλης της χώρας και μάλιστα χωρίς κανενός είδους στήριξη από την πλευρά της πολιτείας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νταής και τόνισε πως σε ένα δύσκολο διεθνές οικονομικό και γεωπολιτικό περιβάλλον ο Συνεταιρισμός απέδειξε πως η αξιοποίηση των τοπικών δυνάμεων με σωστό σχεδιασμό μπορεί να κάνει τη διαφορά που έχει ανάγκη ο Έλληνας παραγωγός αφού είναι πλέον σαφές ότι μόνο μεγάλοι και ισχυροί συνεταιρισμοί μπορούν να επιβιώσουν σ’ αυτό το περιβάλλον.,

«Πρέπει να υπάρξει μία διαφορετική πολιτική ώστε να μπορούν να χρηματοδοτηθούν οι συνεταιρισμοί με κεφάλαια κίνησης, αλλά και να υπάρξει χρηματοδότηση των υποδομών ιδιαίτερα σε αποθηκευτικούς χώρους έτσι ώστε να μπορούν μόνοι τους να αποθηκεύουν τα προϊόντα και να τα πωλούν στη χρονική στιγμή που οι ίδιοι κρίνουν και όχι να εξαρτώνται από τους μεσάζοντες» είπε ο κ. Νταής και σημείωσε πως η παρούσα κυβέρνηση έχει μια παγιωμένη εχθρική στάση απέναντι στο συνεταιριστικό κίνημα γεγονός που αποδεικνύεται από το ότι οι συνεταιρισμένοι αγρότες έχουν μείνει προς το παρόν εκτός πληρωμών για τις επιδοτήσεις του βάμβακος.

Τέλος ο κ. Νταής σημείωσε πως η τεχνογνωσία που παράγεται στο Συνεταιρισμό του Πλατυκάμπου μπορεί να γίνει ο πραγματικός οδηγός για τη διασύνδεση των φορέων του πρωτογενούς τομέα, των επιστημονικών ιδρυμάτων, αλλά και της αυτοδιοίκησης, ώστε η ελληνική γεωργία να σταθεί με αξιώσεις απέναντι στη διεθνή αγορά. 

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.