Κόκκαλης με συμβασιούχους καθαριότητας στα νοσοκομεία: Λύση εδώ και τώρα στο εργασιακό τους

 Τις συνθήκες εργασιακής ομηρίας που βιώνουν οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου στα δημόσια νοσοκομεία, συζήτησε με αντιπροσωπεία τους, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Ο κ. Κόκκαλης ενημερώθηκε για όλες τις εξελίξεις και έγινε αποδέκτης της έντονης δυσαρέσκειας για το γεγονός πως οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι που συνέδραμαν τα μέγιστα τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, οδηγούνται στην ανεργία με την είσοδο εργολάβων και στον συγκεκριμένο τομέα.

Σε δήλωσή του μετά το πέρας της συνάντησης, ο Λαρισαίος πολιτικός τόνισε πως «ένα ακόμη απτό παράδειγμα των τραγικών συνεπειών της άγρια νεοφιλελεύθερης πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη, είναι η εργασιακή ομηρία που βιώνουν οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου στα δημόσια νοσοκομεία μας. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι ανταπεξήλθαν με επιτυχία στις δύσκολες απαιτήσεις της πανδημίας και όχι μόνον, ενώ την ίδια ώρα οι διαρκείς παρατάσεις στις συμβάσεις τους από το υπουργείο Παιδείας, αποδεικνύουν ξεκάθαρα ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε κρίσιμους υγειονομικούς τομείς όπως η καθαριότητα, η σίτιση και η φύλαξη.

Ως ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δεσμευόμαστε για μία δίκαιη λύση στο θέμα του εργασιακού τους μέλλοντος, με σεβασμό στην κείμενη νομοθεσία. Θεωρούμε ότι η ψυχή των νοσοκομείων και εν γένει του δημόσιου συστήματος υγείας είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι σε όλους τους τομείς.

Η λύση που προωθεί η απερχόμενη κυβέρνηση με εργολαβίες δεν ανταποκρίνεται στον στόχο για βιώσιμη και λειτουργική διαχείριση των νοσοκομείων μας. Το ΕΣΥ είναι οι εργαζόμενοί του και πρέπει να παραμείνει δημόσιο με αύξηση των δαπανών για την Υγεία» κατέληξε.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.